Idan Artikel 01.04.2006

Tipstjenesten siger nej til poker

Dansk Tipstjeneste afviser pokerspil på nettet, selv om Sverige som det første land vil lade sin statslige spiludbyder tilbyde netpoker.

Skrevet af: Søren Bang

Dansk Tipstjeneste har ingen planer om at gå i svenskernes fodspor, når Svenska Spel om kort tid tilbyder netpoker som den første statslige spiludbyder i verden.

Til Ritzaus siger informationschef Thomas Rørsig, at netpoker efter tipstjenestens vurdering er for afhængighedsskabende, til at man ønsker at gå ind i en satsning.

"Det er simpelthen for problematisk. Der er for mange personer, der dukker op på Center for Ludomani og andre behandlingssteder, fordi de har fået økonomiske problemer med deres spil," siger han.

Nye spil på vej

 Belært af netpokers popularitet vil tipstjenesten dog gerne tilbyde spil, hvor folk spiller direkte mod hinanden 'rundt om bordet'. Ifølge Thomas Rørsig forventer Dansk Tipstjeneste at kunne tilbyde whist på nettet inden for et år. Desuden kan andre spil som bl.a. skak komme på tale.

Thomas Rørsig vil heller ikke afvise, at tipstjenesten senere vil tage sin holdning til netpoker op til revision. Men det kræver, at ny forskning dokumenterer, at poker er mindre afhængighedsskabende end hidtil troet.