Idan Artikel 01.02.2006

TV 2 sidder tungt på sporten

TV 2 stod for de 23 mest sete sportstransmissioner i 2005, viser en Idan-opgørelse. Kanalen dominerer dansk tv-sport med håndbold, fodbold og cykling.

Danske tv-seere er til transmissioner med fodbold, håndbold og cykling, og de har TV 2 som deres klart foretrukne sportskanal.

TV 2’s dominans er så stor, at kanalen stod for de 23 mest sete sportstransmissioner i 2005 ifølge en opgørelse fra Idan og Sponsor & Sport Analyse.

Først på en 24. plads finder man TV 3, der havde 837.000 seere til det danske fodboldlandsholds udekamp mod Kasakhstan. DR’s mest sete transmission var Slagelses Europa Cup-kamp mod Dunaferr. De 649.000 seere sender transmissionen ind på listens plads 38.

Få populære idrætsgrene

Det ensidige billede går igen, når det gælder de sportsgrene, som trækker flest seere.

Her dominerer fodbold, håndbold og cykling fuldstændigt på listen over de mest sete transmissioner. Det er især fodbold- og håndboldlandsholdene, som trækker et stort publikum. Sammen står de for de 17 mest sete transmissioner i 2005.

Først nede på plads 102 møder man en fjerde idrætsgren, motorsport, der havde 354.000 seere til afslutningen på sommerens Le Mans-løb. Det er cirka en million færre seere end til de populæreste håndbold- og fodboldtransmissioner.

Sidste års tendens til en vis afmatning i tv-interessen for håndbold (læs Idans seneste nyhedsbrev) ændrer altså ikke afgørende på håndboldens tv-status, når det gælder de store kampe.

I øvrigt er motorsporten med pæne seertal til både Le Mans, Formel 1 og speedway førende blandt de mindre tv-sportsgrene.