Idan Artikel 10.12.2006

Tyskland satser på skattefradrag

Trænere og ledere i foreninger kan se frem til et højere skattefradrag i den tyske regerings nye satning på den frivillige sektor.

Skrevet af: Søren Bang

Fra nytår skal tyske trænere og ledere, der arbejder inden for den almennyttige og frivillige sektor, skattefrit kunne tjene op til 2.100 euro eller cirka 15.700 kroner om året på deres arbejde.

Det er kernen i en pakke på ti forslag til i alt 400 millioner euro eller tre milliarder kroner, der ifølge finansminister Peer Steinbrück skal styrke det medborgerlige engagement i Tyskland. Hidtil har trænerfradraget, det såkaldte 'Übungsleiterpauschale', udgjort 1.848 euro om året.

Blandt flere øvrige forslag er desuden et nyt årligt skattefradrag på 300 euro, som målrettes ulønnede frivillige, der arbejder inden for det sociale område.

Skattefradrag afvist i Danmark

 Med forslaget om bedre fradragsmuligheder satser Tyskland yderligere på en model, som det har vist sig svært at skaffe politisk opbakning til i Danmark.

DIF ser gerne et skattefradrag målrettet børne- og ungdomstrænere indført og foreslog i 2001 et beløb på 8.000 kroner. Men idéen blev afvist af både politikere og DGI.

I DGI betegnede den daværende formand, Leif Mikkelsen, forslaget som bureaukratisk og svært at administerere. Desuden har kritikere argumenteret med, at et skattefradrag vil presse flere foreninger til at betale løn for arbejde, der hidtil har været udført ulønnet.