Idan Artikel 30.06.2016

Udstilling om idræt og leg i byrummet

Dansk Arkitektur Center vil skabe fokus på idræt, leg og bevægelse i byen og indbyder til udstillingen LET’S PLAY, hvor man selv kan prøve kræfter med flere af byens bevægelsesformer.

Skrevet af: Anna Rex Wittig

Parkour, streetfodbold, sjipning, yoga, kajak, Qi Gong og Cyr Wheel er blot et lille udsnit af de mange urbane aktivitetsformer, som Dansk Arkitektur Center i København giver alle med interesse mulighed for at kaste sig ud i til deres store udstilling LET’S PLAY, der foregår fra august til oktober.

Fokus for udstillingen er leg og bevægelse i byrummet, og formålet er at gøre de besøgende klogere på, hvordan byen kan skabe rammer for at dyrke idræt. Samtidig er der mulighed for at prøve kræfter med de alternative aktivitetsformer i et midlertidigt etableret og udendørs bevægelsesområde, som understøtter og opfordrer til nye urbane former for aktivitet.

I løbet af udstillingsperioden er der bl.a. følgende bevægelsestilbud:

    • ’Byens leg’
    • ’Kajaktur med arkitektur i fokus’
    • ’Svedministeriet’
    • ’Double Duch Sjip’
    • ’Pingout’

'Superkilen' på Nørrebro i København. Foto: Iwan Baan. 

Der vil i forbindelse med LETS’S PLAY udstillingen også være en række faglige indspark for at give professionelle såvel som folk med generel interesse for idræt og bevægelse i byrummet indblik i, hvordan de aktive urbane rum er opstået, og hvordan man skal arbejde med de urbane bevægelsesformer fremadrettet.

Man kan bl.a. deltage i en workshop om parkour, og en anden har ’Gadeidræt og arkitektur – inspiration til undervisning i idræt og bevægelse’ som overskrift.

Udstillingen er tiltænkt både børn, unge og ældre, samtidig med at både arkitekter og planlæggere kan hente inspiration til udstillingen.

Initiativet til LET’S PLAY er med støtte fra Realdania, Nordea Fonden og Lokale og Anlægsfonden og foregår ved Dansk Arkitektur Center fra den 23. juni til den 2. oktober 2016. 

Læs mere

 
 
Læs mere om arrangementet via Dansk Arkitektur Center
Se kalenderen for aktivitetsprogrammet, som opdateres løbende