Idan Artikel 27.03.2018

Vejen-konferencen lukker med et Blast

Et af de senere års mest succesrige events i Danmark indtager scenen ved afslutningen af ’Idrættens største udfordringer VI’.

Skrevet af: Redaktionen

Ikke mange af sportens største events i Danmark er i stand til at fylde multiarenaerne i Herning eller København, men BLAST Pro Series løftede opgaven på et splitsekund, da verdens bedste counter-strike mandskaber indtog Royal Arena i København i november sidste år.

Hvad er det, som får E-sportens events til at rocke så vildt i disse år, og hvad kan sportens events måske lære af E-sporten. Idan har bedt executive producer Jordi Roig – BLAST Pro Series om at besvare spørgsmålet i den afsluttende session på ’Idrættens største udfordringer VI’ i vejen Idrætscenter den 10.-11. april.

I en af parallelsessionerne inden det afsluttende Blast kigger oplægsholderne på mere traditionelle sportsevents, som samtidig forsøger at være nyskabende i forhold til at skabe eksterne effekter og forstærke begivenheden.

Kan events skabe positive effekter?

Direktør Ulrik Larsen fra Danmarks Ishockey-Union fortæller om, hvordan den måske mest billetsælgende idrætsbegivenhed nogensinde på dansk grund, maj måneds ishockey-VM i København og Herning gerne skulle bidrage til at uddybe fremtidens ishockeysport i Danmark, mens direktør Jakob Larsen fra Dansk Atletik Forbund fortæller om, hvordan man forsøger at skabe et spektakulært VM i cross country med inddragelse af taget på Moesgaard Museum i Aarhus og sidebegivenheder, der skal aktivere tusindvis af løbere i løbesportens klassiske, men i Danmark mindre kendte, cross country disciplin.

Sessionerne om events ledes af analyse og forskningsleder Rasmus K. Storm, der blandt andet gennemførte en analyse af events og deres potentiale som ’motor’ for idrætsdeltagelse i forbindelse med VM i stand-up paddle i København og Thy i 2017.