Idan Artikel 12.02.2016

Velkommen til årets store Idan-konference

Konferencen ’Idrættens største udfordringer V - mellem store potentialer og stivnede strukturer’ finder sted i Vejen Idrætscenter den 24.-25. maj 2016.

Skrevet af: Redaktionen

Den danske idrætssektor er i disse år én stor ledig banehalvdel af muligheder for at aktivere flere udøvere, inspirere flere mennesker, udnytte flere potentialer for idræt og bevægelse i naturen, i faciliteterne, i foreninger, i skoler og uddannelsesinstitutioner samt i kommercielle centre.

Aldrig tidligere har sektoren været mere mangfoldig og dynamisk. Aldrig tidligere har traditionelle strukturer i kommuner, foreninger og faciliteter været mere udfordrede end i disse år af den generelle teknologiske og demografiske udvikling i samfundet, af kommercielle iværksætteres indtog i alle hjørner af idrætssektoren eller af kommunernes øgede fokus på sundhed, sociale indsatser og mere idræt for pengene.

For femte gang inviterer idrættens Analyseinstitut aktørerne fra den brede danske idrætssektor til topmøde med inspiration, vidensudveksling og netværk på dagsordenen. Det sker på konferencen ’Idrættens største udfordringer V’ i Vejen Idrætscenter den 24.-25. maj 2016.

Tilmeld dig Idrættens største udfordringer V'

Invitationen bærer denne gang på et optimistisk budskab om, at der i fremtiden vil være plads til alle på et blomstrende og mangfoldigt idrætsmarked. Ikke alle vil dog trives lige godt. Velerhvervede rettigheder og stivnede strukturer kommer i den grad på prøve, som det også sker i mange andre sektorer i disse år.

Inspirerende eksempler fra ind- og udland

Årets konference vil bugne af gode og inspirerende eksempler fra ind- og udland, kombineret med den nyeste viden om trends og tendenser på det danske idrætsmarked.

  • Vær med til at diskutere perspektiverne af de seneste højaktuelle analyser med blandt andre helt nye tal fra ’Danskernes motions- og sportsvaner 2016’.
  • Dyk ned i inspirerende og konkrete eksempler på faciliteternes og aktiviteternes udfordringer og potentialer.
  • Få de seneste tal og tendenser om kommunernes og udbydernes økonomi og aktiviteter.
  • Oplev de mest tankevækkende eksempler på innovation og iværksætterånd blandt aktører på såvel det folkeoplysende område som fra den selverhvervende og kommercielle del af idrætssektoren.
  • Fordyb dig i særlige temaer som fremtidens idrætsfaciliteter, statslig og kommunal idrætspolitik, forenings- og aktivitetsudvikling, iværksætteri og entreprenørskab, events og eliteidræt.
  • Prøv det selv på egen krop. Og det i et fantastisk inspirerende idrætscenter, som altid er et skridt foran og altid overrasker med nye og inspirerende faciliteter og aktiviteter

Man kan ikke undgå at vende hjem fra ’Idrættens største udfordringer V’ med ny viden, nye ideer eller nye kontakter.

Måske får man også en fibersprængning eller en varm fornemmelse af at stå på en brændende platform med sig hjem? Vi håber det næsten. ’Idrættens største udfordringer V’, skal være en konference, hvor man deltager med både hoved og krop, og hvor alle deltagere deler en brændende lyst til at skabe en endnu mere spændende idrætssektor i fremtiden.

Vi forventer op mod 350 deltagere og omkring 75 oplægsholdere og paneldeltagere i dette års konference. Reservér datoerne allerede nu.

Yderligere oplysninger om tilmelding, pris, indkvartering og program kommer i løbet af februar måned.

Allerede dagen før Idan-konferencen, nemlig mandag den 23. maj, afholder Videncenter for Folkeoplysning konferencen ’Folkeoplysning i forandring II’ i Vejen Idrætscenter. Også her vil diskussionerne blive næret af helt friske analyser og tal fra den brede folkeoplysende sektor.

Kender du et tema, en historie eller en oplægsholder, som bare skal med på programmet i dette års konference, så send en mail til henrik.brandt@idan.dk.