Idan Artikel 01.07.2006

Vil fjerne spillemonopol

Det svenske spillemonopol er kommet under fornyet pres, efter at det socialdemokratisk ejede lotteri nu foreslår, at hele spillemarkedet liberaliseres.

Skrevet af: Søren Bang

Kræfter i det svenske socialdemokrati er nu for at slække eller helt fjerne Svenska Spels statslige monopol på en række lotterier og sportslige eller casinoprægede spil.

Ifølge Dagens Media foreslår spillefirmaet A-lotterier, der er ejet af de svenske socialdemokrater, at det statslige spillemonopol bliver erstattet af et licenssystem, som stiller private og offentlige spiludbydere lige.

Forslaget er rejst i A-lotteriers høringssvar til den svenske spilleudredning, der blev offentliggjort i slutningen af januar op til en eventuel revision af den svenske spillelovgivning.

Poker presser statsmonopol

 Svenska Spil har i modsætning til sin danske søstervirksomhed, Dansk Tipstjeneste/Danske Spil, valgt at udbyde internet-poker, hvilket har forstærket den svenske debat om, i hvor høj grad det statslige monopol reelt kan forsvares med, at det forebygger spillemisbrug.

Det kom bl.a. frem i februar, da Expressen skrev, at det den socialdemokratiske lotterivirksomhed havde indsendt en ansøgning om at få lov til at udbyde netpoker på linje med Svenska Spel.

”Når regeringen og rigsdagen har vurderet, at Svenska Spel kan udbyde netpoker, synes vi kun, det er rimeligt, at man har en vis ligebehandling, så alle aktører har mulighed for at udbyde netpoker efter svensk lov, sagde Tommy Ohlström, der er partikasserer hos de svenske socialdemokrater.