Idan Artikel 19.11.2007

WADA vedtager nyt dopingkodeks

Det internationale antidopingagentur WADA er klar med et nyt dopingkodeks efter sin verdenskongres i Madrid. Australieren John Fahey efterfølger Dick Pound som præsident.

Skrevet af: Søren Bang

Delegerede og repræsentanter fra idrættens organisationer, de nationale antidopingagenturer og regeringer blev på WADA verdenskonference om doping enige om at forstærke den fælles indsats mod doping. I en fælles udtagelse døbt Madrid-resolutionen opfordrer de delegerede bl.a. til en yderligere international harmonisering af indsatsen mod doping. Desuden bakker de op om det ny antidopingkodeks, som WADA's hovedbestyrelse på konferencens sidste dag vedtog enstemmigt efter 18 måneders forberedende arbejde. Kodekset træder i kraft den 1. januar 2009.

Ny præsident

Samtidig blev australieren John Fahey valgt som ny præsident for WADA efter canadieren Dick Pound, men ikke uden mislyde. 

Efter at den oprindelige europæiske kandidat, Jean-François Lamour, uventet trak sig fra WADA tidligere på efteråret undlod fire europæiske medlemmer af WADA's hovedbestyrelse, The Foundation Board, således at stemme på Fahey, da det ikke lykkedes at finde en europæisk modkandidat eller få udsat valget. John Fahey sagde efter sit valg, at han især vil fokusere på at få regeringerne inddraget mere i antidopingarbejdet. Arne Ljungqvist, IOC-medlem og formand for WADA's medicianske komité, blev valg som vicepræsident efter kulturminister Brian Mikkelsen.