Idan Artikel 20.11.2015

WannaSport: App forbinder udøvere og faciliteter

Servicen WannaSport skal via en app og bedre brugerflader på nettet lette adgangen til idrætsfaciliteter. Danmark er udgangspunktet, og idrætsforeningerne spiller en central rolle.

Skrevet af: Martin Hedal

Iværksættervirksomheden WannaSport går efter at nedbryde barrierer for, at folk dyrker sport og motion. Borgerne skal ifølge WannaSport have bedre overblik over sportsmuligheder, som man nemt kan få adgang til i nærområdet. Efter to års udvikling af en app er den nu klar til at blive rullet ud over hele landet.

Man kan via appen finde og booke ledige banetider i idrætsfaciliteter i nærheden på tværs af kommuner, klubber og institutioner. Appen har været online i et år, og det er især tennisklubber, der har været offensive i dens første levetid, fortæller stifteren af WannaSport Jacob Lau Larsen:

”Vi har indgået samarbejde med mange tennisklubber. De synes, at det, vi kommer med, er en rigtig god ide, fordi det kan hjælpe dem med at få udnyttet ressourcer, skabe opmærksomhed og med at få flere medlemmer på langt sigt.”

Næste store skridt for WannaSport er kommuner, haller og badmintonklubber:

”De fleste danskere har jo haft en badmintonketcher i hånden på et tidspunkt. Af forskellige årsager - blandt andet besværlig banebooking og mangel på makkere - har de lagt ketcheren på hylden. Vores mål er at inspirere de ”sovende” badmintonspillere til at kaste sig over sporten igen - og gerne sammen med familie, venner, naboer eller i den lokale klub,” siger Jacob Lau Larsen. Omstilling i foreninger på vejJacob Lau Larsen forklarer, at man i flere idrætsforeninger er ved at nå til en erkendelse af, at idrætsudøvere i stigende grad organiserer sport og motion selv. Derfor er der større fokus på aktiviteter frem for medlemskab alene:

”Tidligere har det været enten-eller. Enten var du medlem, eller også var du ikke. Men foreningerne er blevet opmærksomme på, at de må tilpasse sig de tendenser, der er i samfundet. Vi vil gerne understøtte ’foreningsdanmark’ og tilbyde noget, der komplementerer det, man allerede har, så brugere efter at have udøvet aktiviteter bliver gjort opmærksom på muligheden for at fortsætte i foreninger i området.”

Der ligger dog et stort benarbejde foran WannaSport, da både foreninger og kommuner ifølge Jacob Lau Larsen er meget forskellige i deres tilgang til at åbne faciliteterne op for omverdenen. Han uddyber:

”Vi kan ikke gøre det alene. Vi inviterer derfor kommuner og foreninger med i projektet og opfordrer idrættens aktører til at tænke nyt for at få folk op af sofaen og ud og dyrke sport med hinanden.” Bevægelse mod større tilgængelighedWannaSport er et af flere aktuelle eksempler på en trend med webbaseret mobilteknologi, der satser på større tilgængelighed til idræt. Et andet eksempel er Athliit, der i stedet for idrætsfaciliteten har fokus på booking af træneren eller instruktøren. Læs artikel om Athliit.

Jacob Lau Larsen har dog ikke planer om at stoppe ved formidling af faciliteter. På sigt vil han føje en social dimension til WannaSport, så platformen både kan tilbyde faciliteter og mulighed for at finde folk at dyrke sport med i eller uden for sit netværk.

Både Athliit og WannaSport er kommercielle virksomheder, og det kan ifølge Jacob Lau Larsen til tider være en udfordring, når man arbejder med et idrætssystem, der er bundet op på frivillighed:

”Man må finde ud af, hvordan man kommer væk fra det her paradigme med, at kommerciel sport ikke kan komplementere foreningssporten. I min optik holder det verdenssyn ikke længere. Det handler om at få de to verdener til at spille på samme hold – og derved skabe synergi, der styrker både foreninger og den enkelte udøver.”

Mere info

 
 

Artiklen om WannaSport er en del af Idan Forum-projektet ’Idrættens Innovatører’, der identificerer, analyserer og formidler historier om aktører, som nytænker idrætten. Læs mere om projektet.

Besøg WannaSport.dk