Idan Artikel 22.01.2021

Webinar vil hjælpe idrætsanlæg med at opfylde FN’s verdensmål

Webinaret kommer med konkrete eksempler på, hvordan danske idrætsanlæg kan bidrage til at sikre en mere bæredygtig verden i 2030.

Idrætsfaciliteter kan bidrage til at nå FN’s verdensmål. Det er præmissen for et kommende webinar arrangeret af foreningen Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark (IFFD), hvor deltagerne vil få konkrete eksempler på, hvordan idrætsfaciliteterne kan blive en del af arbejdet med verdensmålene.

Webinaret finder sted 10. februar og byder på tre forskellige oplæg, som alle har til formål at omsætte verdensmålene til hverdagen i danske idrætsanlæg.

Gladsaxe Kommune sender kommunaldirektør Bo Rasmussen og idrætschef Holger Kortbek, som vil fortælle om, hvordan kommunen som den første i Danmark har indarbejdet verdensmålene i sin overordnede strategi. Oplægget vil handle om arbejdet med omstillingsprocessen og byde på praktiske eksempler fra idrætsområdet.

Derefter tager direktør i KL, Laila Kildesgaard, over med et oplæg, om hvordan ledere og ansatte i idrætsfaciliteterne kan trække på en rapport om verdensmålene fra Danmarks Statistik og 2030-panelet, når de skal lave lokale handlingsplaner. Rapporten ”Vores Mål” peger på 197 forskellige målepunkter, som kan bruges til at løfte det danske arbejde med verdensmålene.

Dagens sidste oplæg kommer fra centerchef Peter Nielsen og marketingschef Jimmi Vinther fra Hedensted Centret. Centret har i lang tid arbejdet med verdensmål nummer 7, 12 og 17 om bæredygtig energi, ansvarligt forbrug og produktion samt partnerskaber for handling.