Idan Artikel 03.04.2014

Ældre bliver tykkere af at se tv-sport

Risikoen for overvægt er større for ældre personer, der ser tv-sport, viser et nyt studie, der er offentliggjort i det britiske tidsskrift BMC Public Health.

Det er en ofte gentaget forestilling, at gode sportslige resultater eller afholdelse af store sportsevents skaber øget idrætsdeltagelse. Men der er ikke belæg for sådan en antagelse, viser et nyt studie publiceret i det britiske tidsskrift BMC Public Health.

Studiet, der blev foretaget blandt et repræsentativt udsnit at ældre (55+) briter viser, at justeret for alder, køn, rygning, alkoholforbrug og en række andre faktorer, øges risikoen for overvægt blandt personer, der ser tv-sport.

Kønsmæssigt finder forskerne isoleret set en forskel derhen, at risikoen for overvægt blandt personer, der ser tv-sport, er størst blandt mænd.

I forbindelse med OL i London i 2012 har myndighederne ellers søgt at løfte argumentationen om, at OL skulle have boostet den engelske idrætsdeltagelse selvom niveauet af idrætsdeltagelse har ligget stabilt i mange år og kun har varieret yderst marginalt i forbindelse med OL.

Den russiske præsident Vladimir Putin pegede ifølge det russiske nyhedsbureau RIA Novosti efter det nyligt afholdte OL i Sochi på, at én af de største ’legacies’ efter legene var øget idrætsdeltagelse.

Men videnskabelige studier har endnu ikke fundet nogen sammenhæng mellem tv-seening, gode internationale sportsresultater og øget breddeidrætsaktivitet.

Heller ikke det britiske studie finder noget bevis for, at der skulle eksistere en sådan sammenhæng og ender med at konkludere, at det er betænkeligt at bruge sundhedsargumenter som løftestang for at afholde store sportsevents.