Idan Artikel 06.01.2017

Anti Doping Danmark sænker priserne

Kommercielle fitnesscentre kan fra i år se frem til væsentligt lavere priser, hvis de ønsker at indgå en samarbejdsaftale med Anti Doping Danmark.

Skrevet af: Søren Bang

Prisen for at indgå en samarbejdsaftale med Anti Doping Danmark (ADD) har sandsynligvis været en af de største barrierer for den halvdel af landets over 600 fitnesscentre, som i dag står uden for ADD’s antidopingarbejde.

Men nu sænker ADD sine priser, så centre, der er omfattet af Dansk Fitness & Helse Organisations kollektive aftale med Anti Doping Danmark, fremover kan slippe med helt ned til 3.000 kr. om året mod tidligere 6.100 kr. For centre uden for DFHO med individuelle ADD-aftaler sænkes prisen fra 8.500 til 6.000 kr. 

Med prisnedsættelsen håber Anti Doping Danmark at kunne tiltrække flere af de fitnesscentre, som står uden for det organiserede antidopingarbejde. Således viste Idans evaluering af indsatsen mod motionsdoping fra 2015, at mange centre opfattede det daværende prisniveau som en væsentlig barriere.

”Det håber vi nu at rette op på. Vi er glade for, at den politiske stemmeaftale om idræt fra 2014 tilførte ADD flere penge, som nu bl.a. kan udmønte sig i reducerede priser for centrene med henblik på en styrket indsats i de kommercielle motions- og fitnesscentre,” siger Anti Doping Danmarks direktør, Michael Ask, i en fælles pressemeddelelse med brancheorganisationen DFHO.

Prisreguleringen finder sted samtidig med, at Anti Doping Danmark og DFHO har indgået en ny samarbejdsaftale.

Ud over at operere med lavere gebyrer afspejler den Anti Doping Danmarks kursskifte hen imod en mere dialogbåren forebyggelsesindsats og målrettet kontrolindsats i de kommercielle fitnesscentre. Dertil kommer et ønske om at øge professionaliseringen af sagsgangene i dopingsager.

Regeringens seneste handlingsplan mod motionsdoping fra juli 2016 har som en af flere målsætninger, at prisniveauet for aftalerne skal sænkes til 25-50 pct. af det tidligere senest i 2018, og yderligere prisnedsættelser indgår derfor i Anti Doping Danmarks planer.

Læs mere

 
 
Læs ADD og DFHO's fælles pressemeddelelse.
Idans evaluering af indsatsen mod motionsdoping fra 2015.