Idan Artikel 04.03.2011

Fitness World sætter ny rekord

I et år, hvor der for første gang skete et fald i antallet af kommercielle fitnesscentre i Danmark, gik Fitness World-kæden markant frem i både omsætning og overskud.

Fitness World er siden åbningen af kædens første center i 2005 vokset til fitnessmarkedets største aktør med over 200.000 kunder. Med de senere års opkøb af bl.a. Equinox-kæden og Sports Club har Fitness World fortsat sin voldsomme ekspansion på et marked, hvor flere mindre centre har måttet dreje nøglen om. Alligevel har Fitness World i sit netop offentliggjorte regnskab for 2009/2010 en vækst i omsætningen på over 60 pct. Kæden går fra en omsætning på 303 mio. kr. i regnskabsåret 2008/09 til en omsætning på 487 mio. kr. i 2009/10. Går man to regnskabsår tilbage, er omsætningen mere end fordoblet fra 200 mio. kr. til 487 mio. kr. Fitness World har pt. 64 centre i Danmark og er dermed Danmarks største målt på såvel omsætning som antal centre. Også på resultatsiden har Fitness World oplevet fremgang. Resultatet efter skat i regnskabsåret 2009/10 er på 40,7 mio. kr. – en stigning fra sidste års rekord på 22,9 mio. kr.

Mange træner i flere centre

I ledelsesberetningen skriver Fitness World blandt andet, at 1/3 af kundernes træning ikke sker i det oprindelige center, hvor de meldte sig ind. 

Kunder træner således i stigende grad i andre centre, hvilket er udtryk for en række stordriftsfordele, som andre fitnesskæder eller foreningslivet ikke har i samme grad. Kunderne forventer valgmuligheder, og da Fitness World åbner flere fitnesscentre i de kommende år, vil udbuddet af centre blive endnu større for kædens kunder. Fitness World forventer en fortsat tilgang i antal af medlemmer og centre og har netop offentliggjort en ambitiøs målsætning om at nå 500.000 kunder i 2015. Dette bliver en udfordring i et skærpet konkurrencesituation, hvor andre lavpris-kæder som Fresh Fitness og Fitness One skeler til Fitness Worlds’ succes. Fitness Worlds nærmeste store konkurrent, fitness dk, har for første gang også måttet se sig selv overgået i omsætningen. I kalenderåret 2010 omsatte fitness dk for 422,7 mio. kr.Fitness World lægger dermed afstand til fitness dk, både i antallet af centre, omsætningens størrelse og overskudsgraden. De to kæder henvender sig da også til forskellige kundesegmenter med deres produkter. 

 

Figur 1: Omsætning i landets to største fitnesskæder (mio. kr.)