Idan Artikel 12.05.2021

Idan lancerer nyt, kort podcastformat med fakta, analyser og perspektiver

I maj måned kaster Idrættens Analyseinstitut sig ud i et nyt og kort podcastformat. Den nye kanal ’Viden i spil’ henvender sig især til undervisningssektoren.

Skrevet af: Redaktionen

Idrættens Analyseinstitut går i denne måned i luften med en ny podcastkanal med navnet ’Viden i spil med Idrættens Analyseinstitut’. Kanalen bliver hjemsted for podcasten af samme navn og vil formidle fakta, analyser og perspektiver i et kort format.

For godt et år siden lancerede Idrættens Analyseinstitut i samarbejde med Mediano Media podcasten ’Tillægstid’, der er en idrætspolitisk podcast om aktuelle emner fra ind- og udland.

Den nye podcast ’Viden i spil’ fokuserer i stedet på at formidle den viden, som bliver skabt på instituttet og af andre forskere, ph.d.-studerende og organisationer med tilknytning til idræt og sport.

Podcast til undervisningsbrug

Målet med den nye podcast er at nå ud til de lyttere, der har interesse for folkeoplysning og idræt, men samtidig er formatet også tilrettelagt, så det kan bruges som materiale i forskellige undervisningssammenhænge.

”De seneste måneder har vi oplevet en stigende interesse fra undervisningssektoren, der gerne vil bruge podcast i undervisningen. Vi har derfor været i dialog med flere gymnasielærere, som har sporet os ind på, hvilket behov der er derude,” siger Cecilie Hedegaard Bak, der er en af værterne på det nye format.

Afsnittene vil typisk variere mellem 7 og 20 minutter og vil indeholde 3-5 spørgsmål, som det er nemt at lytte til i en lektion eller få for som lektier. For at gøre det så let som muligt at bruge for både elever og undervisere vil Idan lave arbejdsspørgsmål til hvert afsnit, mens nogle afsnit vil indeholde forslag til supplerende materiale som for eksempel tabeller eller links til relevante artikler.

Alle interesserede inviteres indenfor

Idan er allerede i fuld gang med optagelserne til en række podcastafsnit om danskernes motionsvaner, coronakrisens indflydelse på idrætsdeltagelsen og spændingsfeltet mellem sport og politik.

Men Idan har også et stærkt ønske om, at ’Viden i spil’ kan fungere som en platform for samarbejde med andre aktører på idrætsområdet i Danmark.

”Vi håber selvfølgelig, at de mange forskere på idrætsområdet samt organisationer og idrætsaktører har lyst til at deltage i vores podcasts og formidle den viden, som de ligger inde med, så den kan komme ud at leve blandt nye målgrupper,” siger Cecilie Hedegaard Bak.

De første afsnit vil blive offentliggjort mandag d. 17. maj 2021.

 

Find mere info om kanalen her

Lyt til en introduktion til kanalen her og tryk gerne abonner allerede nu.

Podcasten bliver desuden tilgængelig via Spotify, Apple Podcast, Google Play mfl.

 

Lyt til de seneste afsnit

Headset computer
Idan Artikel 28.08.2023
Idans idrætspolitiske podcast holder pause frem til april 2024
Idan Podcast 28.03.2023
I gamblingens vold med Kenneth Thygesen
Idan Podcast 26.02.2023
Sportspampernes skræk - den journalistiske pioner Andrew Jennings
Kvinder i fitness
Idan Podcast 23.01.2023
Danskernes motions- og sportsvaner: Sociale relationer (5:5)
Idan Podcast 21.01.2023
Mælkemanden fra Nepal med Jeppe Laursen Brock
Ung kvinde i fitness
Idan Podcast 16.01.2023
Danskernes motions- og sportsvaner: Trivsel (4:5)
Ung mand i fitnesscenter
Idan Podcast 10.01.2023
Danskernes motions- og sportsvaner: Unge (3:5)
Kvinder går tur
Idan Podcast 05.01.2023
Danskernes motions- og sportsvaner: Trends og tendenser (2:5)