Idan Artikel 06.05.2020

Idrættens Analyseinstitut går i dybden med ny podcast

I samarbejde med Mediano Media lancerer Idrættens Analyseinstitut en ny podcastkanal, der giver tid og plads til en dybdegående og perspektivrig dialog om sportens og idrættens facetter.

Skrevet af: Redaktionen

I samarbejde med Mediano Media og formidlingsplatformen Idrætshistorie.dk åbner Idrættens Analyseinstitut (Idan) i denne måned en ny podcastkanal med navnet ‘Mediano Sport & Perspektiv’.

Kanalen bliver blandt andet hjemsted for Idans egen podcast ‘Tillægstid’, der skal bidrage til at kvalificere debatten om dansk og international idrætspolitik ved at fokusere på nogle af de emner, som instituttet tidligere kun har haft mulighed for at gå i dybden med på Idans og Play the Games konferencer.

Den type debatter kan alle nu lytte til kvit og frit, og podcasten lægger ud med den første episode torsdag 14. maj, som handler om, hvordan det går med at skabe mere demokrati og mindre korruption i det internationale fodboldforbund, FIFA. Gæsterne i studiet er formand for DBU, Jesper Møller, journalist Jan Jensen fra Ekstra Bladet, og Play the Games internationale chef, Jens Sejer Andersen.

Idans nye podcast og samarbejdsaftalen med Mediano er en del af instituttets nye strategi om at komme tættere på omverdenen og indgå i nye partnerskaber.

”Vi vil afsøge nye formidlingsmuligheder, så vi rykker tættere på vores modtagere og får vores viden bredt ud, ikke bare til læserne, men også til lytterne. Med vores nye podcast håber vi at skabe et vidensbaseret og konstruktivt rum for den danske såvel som internationale idrætspolitiske debat,” siger Idans direktør, Jakob Rathlev.

Mediano Media, der blev skabt i 2016, har i en årrække lavet podcast primært om fodbold med stor succes, og Mediano Medias chefredaktør, Peter Brüchmann, ser det som et naturligt skridt at etablere et samarbejde om den nye kanal.

”Vi har i flere år kigget efter måder til at komme endnu dybere i sportens verden og kigge på FIFA, Qatar, match-fixing, idrætshistorien og de større perspektiver. Lytterne er i den grad klar til det, siger Peter Brüchmann.  

Han påpeger, at den type indhold er både ressourcekrævende og svært at lave på Medianos normale forretningsmodel med kommercielle partnerskaber, og at han derfor er glad for muligheden for at samarbejde med Idan og Play the Game.”Vi kan noget med lyd,  og vores nye venner kan noget med indhold. Det kan kun blive godt”, siger Peter Brüchmann.

Alle interesserede inviteres indenfor

Idan er i gang med optagelserne til en række podcastafsnit om dansk og international idræt om blandt andet reformarbejdet i FIFA, kampen mod match-fixing i Danmark og mangfoldigheden i fodbold og dansk idræt generelt.

Idan har også et stærkt ønske om, at podcasten kan fungere som en platform for samarbejde med andre aktører på idrætsområdet i Danmark.

”Vi håber selvfølgelig, at de mange vidende idrætsaktører og organisationer har lyst til at være gæster i vores podcast. Men vi vil også gerne appellere til, at de byder ind med emner, som de gerne vil sætte på den idrætspolitiske dagsorden,” siger Idans podcastsansvarlige, Stanis Elsborg.

Abonner på kanalen på Apple PodcastSoundCloudSpotify eller der, hvor du normalt lytter til podcasts.

Lyt til de seneste afsnit

Headset computer
Idan Artikel 28.08.2023
Idans idrætspolitiske podcast holder pause frem til april 2024
Idan Podcast 28.03.2023
I gamblingens vold med Kenneth Thygesen
Idan Podcast 26.02.2023
Sportspampernes skræk - den journalistiske pioner Andrew Jennings
Kvinder i fitness
Idan Podcast 23.01.2023
Danskernes motions- og sportsvaner: Sociale relationer (5:5)
Idan Podcast 21.01.2023
Mælkemanden fra Nepal med Jeppe Laursen Brock
Ung kvinde i fitness
Idan Podcast 16.01.2023
Danskernes motions- og sportsvaner: Trivsel (4:5)
Ung mand i fitnesscenter
Idan Podcast 10.01.2023
Danskernes motions- og sportsvaner: Unge (3:5)
Kvinder går tur
Idan Podcast 05.01.2023
Danskernes motions- og sportsvaner: Trends og tendenser (2:5)