Idan Vifo Artikel 07.03.2024

Instituttet byder velkommen til ny analytiker og forlænger samarbejdet med et velkendt ansigt

Fra 1. marts har instituttet ansat Sanne Slipsager Mogensen som ny analytiker, mens Frederik Jes Petersen bliver fastansat.

Skrevet af: Redaktionen
Nøgleord: Idan Vifo

Idrættens Analyseinstitut (Idan) og Videncenter for Folkeoplysning (Vifo) starter foråret ud med at byde velkommen til en ny analytiker, mens instituttet forlænger samarbejdet med et velkendt ansigt. Baggrunden er, at instituttet har fået flere opgaver, hvilket har skabt behov for flere hænder.

Sanne Slipsager Mogensen er ny analytiker i Idan og Vifo og skal i første omgang arbejde med igangværende undersøgelser på aftenskoleområdet og med at kortlægge sammenhængene mellem idræt og trivsel. 

Sanne har en kandidatgrad i folkesundhedsvidenskab fra Aarhus Universitet. Hun har tidligere været ansat i Styrelsen for Patientsikkerhed og senest som analyse- og udviklingskonsulent i Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM).

”Med Sannes ansættelse får vi en analytiker med afsæt i folkesundhedsvidenskab. Sanne kommer med en stærk og bred metodisk værktøjskasse, men har selvfølgelig særligt gode forudsætninger for at designe og udvikle fremtidige undersøgelser, hvor sundhed, trivsel eller livskvalitet er et parameter,” siger Troels Rasmussen, der er direktør på instituttet.

Frederik Jes Petersen bliver fastansat

Samtidig er Frederik Jes Petersen, der tidligere har været ansat i en midlertidig stilling, blevet fastansat fra 1. februar 2024. Frederik har haft sin gang på instituttet siden 2021.

Frederik har en kandidatgrad i statskundskab fra Aarhus Universitet og har i sin tid på instituttet særligt beskæftiget sig med danskernes motions- og sportsvaner. Frederik kommer fortsat til at have en central rolle i det løbende arbejde med at analysere danskernes idrætsvaner.

”Derudover bliver han en central figur i det 3-årige forskningsprojekt om foreningernes udvikling og betydning, som Vifo gennemfører sammen med SDU. Frederik har desuden allerede arbejdet med undersøgelser af idrætsforhold i flere kommuner, og det er en type undersøgelse, som vi håber, der kommer flere af,” siger Troels Rasmussen.

Frederik og Sanne får begge opgaver i regi af både Vifo og Idan. 

Analytiker

Frederik Jes Petersen

Idrætsvaner, trends og tendenser