Idan Vifo PtG Artikel 24.02.2023

Kulturministeren udpeger nye medlemmer til Idans bestyrelse

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har udpeget tre nye medlemmer til bestyrelsen for Idrættens Analyseinstitut. Carl Holst er samtidig genudpeget som bestyrelsesformand i endnu en periode.

Skrevet af: Redaktionen
Nøgleord: Idan Vifo

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) har med virkning fra den 1. marts 2023 udpeget tre nye medlemmer til bestyrelsen for Idrættens Analyseinstitut, Videncenter for Folkeoplysning og Play the Game.

De tre nye bestyrelsesmedlemmer er:

  • Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk Kommune
  • Søren Brixen, partner i Human Trust og tidligere mangeårig direktør i DGI
  • Laila Ottesen, lektor og sektionsleder ved Københavns Universitet

De afløser Christine Dartsch Nilsson, leder af Centrum för Idrottsforskning i Stockholm, Mette Trangbæk, rektor på Greve Gymnasium, og Trine Bendix Knudsen, souschef i Kultur og Idræt i Roskilde Kommune, i bestyrelsen.

Ud over de tre nye medlemmer har ministeren genudpeget Carl Holst som formand for endnu en fireårig periode. Carl Holst glæder sig over at kunne fortsætte som formand for bestyrelsen og byder de tre nye bestyrelsesmedlemmer velkommen:

”Med de udpegede navne er jeg sikker på at instituttet fortsat får en slagkraftig og stærk bestyrelse, som kan fortsætte det gode arbejde i de kommende års arbejde. Samtidig vil jeg gerne takke de tre afgående medlemmer for deres dedikerede indsats og et rigtig godt samarbejde gennem de sidste fire år.”

To siddende bestyrelsesmedlemmer, Tania Dethlefsen, direktør i Danske Hospitalsklovne, og Kenneth Thue Nielsen, ejer af methods.dk, fortsætter.

Idans bestyrelse består pr. 1. marts 2023 dermed af:

  • Carl Holst (formand)
  • Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk Kommune
  • Søren Brixen, partner i Human Trust
  • Laila Ottesen, lektor og sektionsleder på Københavns Universitet
  • Tania Dethlefsen, direktør i Danske Hospitalsklovne
  • Kenneth Thue Nielsen, ejer af methods.dk

Ifølge Idans vedtægter udpeger kulturministeren instituttets seks bestyrelsesmedlemmer, der tilsammen skal repræsentere kompetencer inden for ledelse, dansk og international idrætspolitik, medievirksomhed, idrætsforskning, folkeoplysningsområdet og økonomi.

Læs mere om udpegelsen i pressemeddelelsen fra Kulturministeriet