Idan Artikel 09.10.2008

Lønaftale på plads for ny uddannelse

Efter længere tids forhandling er Dansk Erhverv og HK blevet enige om rammerne for praktiklønningerne for studerende på den nye fitnessinstruktøruddannelse.

Dansk Erhverv og HK/Privat er efter lang tid forhandling nu blevet enige om lønrammen for praktikanter på den nyoprettede fitnessinstruktøruddannelse. Uddannelsen, som bliver udbudt af seks tekniske skoler rundt omkring i landet, har haft en turbulent opstart på grund af den manglende aftale om praktikanters aflønning. Det har derfor været vanskeligt for interesserede studerende at indgå den obligatoriske praktikaftale med fitnesscentre. Det har bevirket, at der kun er påbegyndt 23 elever på uddannelsen på trods af stor forhåndsinteresse. Marianne Krag, der er uddannelseskonsulent hos Dansk Erhverv, glæder sig derfor over, at aftalen er kommet på plads, og mener, at det nu vil være muligt at få de forventede uddannelsesaftaler på instruktøruddannelsen underskrevet.

Overskud lader vente på sig

Selve protokollatet indgået mellem Dansk Erhverv og HK/Privat indeholder en lønaftale, der er delt op i tre aldersafhængige løntrin. Selvom elevlønningerne for fitnessinstruktøruddannelsen dermed er på plads, lader den ventede overenskomst for fitnesssektoren stadig vente på sig. 

Det i dag kun er kæden SATS, som har indgået overenskomst med HK, men med protokollatet kan der være flere centre og kæder, der på længere sigt vil indgå regulære overenskomster i takt med, at fitness-sektoren bliver en egentlig karrieremulighed for de omkring 7.000 deltidsmedarbejdere i den danske fitness-sektor.