Idan Artikel 18.11.2013

Nej tak til idrætsfusion

Dansk Firmaidrætsforbund ønsker ingen fusion med DIF og DGI, men til gengæld forpligtende samarbejder på en række områder, lød budskabet på organisationens repræsentantskabsmøde den 16.-17. november.

Skrevet af: Ditte Toft
Formand for Dansk Firmaidrætsforbund (Firmaidrætten) Peder Bisgaard afviste på organisationens repræsentantskabsmøde den 16.-17. november i Nyborg ideen om, at Firmaidrætten lægges ind under én af de to store idrætsorganisationer, DIF eller DGI.”Både DIF og DGI er kommet med ’vidtgående’ tilbud til Firmaidrætten – associerings-, fusions- og specialforbundsmodeller, der ville betyde, at vi ville skulle opgive dele af vores selvstændighed, og det har vi sagt pænt nej tak til,” sagde formand Peder Bisgaard i sin beretning. 

Ifølge Peder Bisgaard har der ikke været nogen gode argumenter fra DIF eller DGI for, at Firmaidrætten skulle opgive sin selvstændighed. I stedet fremhævede Peder Bisgaard fire potentielle samarbejdsområder, hvor organisationerne har et vist overlap, og hvor der fremadrettet kunne være mere forpligtende samarbejder mellem organisationerne:

  • Udvikling af idrætter med fokus på nye trends
  • Uddannelse 
  • Senioridræt
  • It

De præsenterede samarbejdsområder er en del af Firmaidrættens indspil vedrørende fremtidens scenarier for idrætten til Kulturministeriet som led i udredningen af dansk idræt.

Ny organisation er klar til fremtiden

Blandt Firmaidrættens initiativer til at ruste sig til fremtiden har været en ny organisationsstruktur, der inddeler administrationen i tre søjler: Ledelsessekretariat, Idræt, motion og sundhed samt Kommunikation, marketing og salg.

På repræsentantskabsmødet lagde Peder Bisgaard op til, at der også på det politiske niveau skal være et nyt setup, som spiller bedre op af den nye administrative organisering. Herunder nedsættes nye grupper og udvalg, som varetager de forskellige områder af organisationen. 

Flere unge medlemmer

Firmaidrætten har i det seneste år oplevet en stigning i antallet af medlemmer under 25 år, som i stor udstrækning kan tilskrives organisationens indsats med sundhed på erhvervsskolerne i Danmark. 

I alt 65.000 elever på erhvervsskolerne fra 50 skoler dyrker idræt, og på repræsentantskabsmødet fremhævede Peder Bisgaard projektet ’Sund erhvervsskole’ som et af Firmaidrættens positive flagskibe.  ”Vores erfaringer med de 65.000 elever og deres lærere og skoleledere er, at man vil rigtig gerne det her, men man har brug for konkrete ideer og aktiviteter til at komme i gang. Det er det Dansk Firmaidrætsforbund kan hjælpe med, da vi jo også kender det fra landets arbejdspladser," siger Peder Bisgaard i en pressemeddelelse fra Firmaidrætten. Også fremadrettet er der stor fokus på dette projekt, som fra januar 2014 udvides til også at omfatte produktionsskoler.

Læs mere om Firmaidrættens repræsentskabsmøde

 
 
Læs Firmaidrættens artikel om kulturministerens tale ved repræsentantskabsmødet
Læs Firmaidrættens artikel erhvervsskolerne fra repræsentantskabsmødet
Læs formand Peder Bisgaards mundtlige beretning fra repræsentantskabsmødet