Idan Vifo Artikel 23.04.2024

Praktikant til kommunikation af idræt og folkeoplysning med base i Aarhus 

Vil du prøve kræfter med kommunikation og journalistik? Og har du interesse for idræt og folkeoplysning? Så søger Idrættens Analyseinstitut, Videncenter for Folkeoplysning og Play the Game en praktikant til vores kommunikationsteam til efteråret 2024. 

Skrevet af: Redaktionen
Nøgleord: Idan Vifo

Idrættens Analyseinstitut (Idan), Videncenter for Folkeoplysning (Vifo) og Play the Game er et samlet institut med cirka 25 medarbejdere, som arbejder med at skabe ny viden og indsigt i idræt og folkeoplysning gennem undersøgelser, analyser, arrangementer og artikler. 

Som praktikant vil du indgå i vores kommunikationsteam, der består af tre medarbejdere ud over dig, og blive en del af det daglige arbejde med at 

  • formidle resultater fra vores egne undersøgelser og analyser i form af artikler
  • researche på og opdyrke historier fra andre aktører inden for idræt og folkeoplysning
  • dække instituttets konferencer og andre arrangementer journalistisk
  • udvikle indhold – som f.eks. video og infografikker – til vores SoMe-kanaler
  • lave og udsende nyhedsbreve via Mailchimp
  • producere indhold og temaer til vores hjemmesider og redigere dem i vores CMS-system Umbraco 

Det er vigtigt, at du har lyst til at arbejde med og udvikle dine journalistiske kompetencer, da en stor del af arbejdet handler om journalistisk formidling. Vi sørger i den forbindelse altid for løbende sparring og feedback.

Vi forventer, at du har analytisk sans og trives med flere sideløbende processer og deadlines. Du skal kunne arbejde selvstændigt, men også være god til at samarbejde, da mange af vores opgaver løses i fællesskab. 

Du bliver en del af hverdagen på instituttet, der holder til på Frederiksgade i Aarhus. Her indgår du på lige fod med de øvrige ansatte i alle faglige og sociale sammenhænge, og du har også mulighed for at dele din oplevelse af at være praktikant med andre praktikanter i huset.  

Vi forestiller os, at du er i gang med en uddannelse på bachelor- eller kandidatniveau i (analytisk) journalistik, kommunikation, medievidenskab eller lignende. 

Praktikperioden løber over ét semester med start i august eller september 2024, og forløbet er ulønnet. Vi lægger vægt på, at du får et lærerigt forløb, som kan gavne dig i dit videre uddannelsesforløb, og vi tager naturligvis hensyn til de regler, der er for praktik eller projektorienteret forløb på din uddannelse.  

Vi behandler ansøgninger løbende. Send din ansøgning og CV til job@idan.dk og skriv ’Praktikant kommunikation’ i emnefeltet. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Cecilie Hedegaard Bak på cecilie.bak@idan.dk eller telefon +4530284928 

Hør vores tidligere kommunikationspraktikant fortælle om arbejdsopgaverne

Hør vores tidligere praktikanter fortælle om at være i praktik på instituttet

Læs mere om instituttet

Idan
Om os
Konferencesal med menneskser
Vifo
Om os
PtG
About