Idan Artikel 01.03.2019

SportsFair 2019 ser nærmere på bæredygtige idræts- og fritidsfaciliteter

IFFD’s konference på SportsFair messen den 20. og 21. marts går tættere på FNs verdensmål og sætter bæredygtig udvikling og drift af idræts- og fritidsfaciliteter til debat. Idrættens Analyseinstitut deltager med Idan Forum, stand på messen og oplæg på konferencen.

FNs verdensmål for bæredygtig udvikling er i centrum, når IFFD – Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark inviterer til konferencen ’Bæredygtige Idræts- og fritidsfaciliteter’ på SportsFair messen i Fredericia den 20.-21. marts. Her vil danske og internationale oplægsholdere over to dage præsentere deres vinkel på bæredygtighed og innovation inden for idræts- og fritidssektoren.

På konferencens førstedag vil Bjarne Ibsen, professor ved Syddansk Universitet, give sit bud på kommende trends og synergieffekter i idrætssektoren, hvorefter eksperter fra Tyskland, England og Holland vil præsentere en international vinkel på diskussionen af bæredygtig udvikling af idræts- og fritidsfaciliteter.

Thomas Wilkens, konsulent for det tyske idrætsforbund, vil se nærmere på, hvilke krav en bæredygtig udvikling af sporten stiller til infrastruktur og byudvikling, hvorefter Henrik H. Brandt fra Idrættens Konsulenthus byder Alex Zurita fra Sports Tech Hub i London og Arno Hermans fra Sports eXperience i Amsterdam op til debat om, hvordan innovation og entreprenørskab kommer til at ændre facilitetslandskabet.

På konferencens andendag deltager Idan med to oplæg. Her vil analytiker Peter Forsberg give sit bud på, hvordan man kan skabe drift af idrætsfaciliteter, som sikrer et bæredygtigt samlingspunkt i lokalsamfundet, mens vicedirektør Maja Pilgaard vil give sit perspektiv på bæredygtige indsatser for inklusion af socialt udsatte i lokale idrætsfællesskaber.

Derudover byder dagen på en paneldebat om uddannelsesstrategier for fremtidens ledere i idræts- og fritidssektoren, hvorefter repræsentanter fra tre kommuner vil fortælle om deres erfaringer med kapacitetsanalyser.

Konferencen finder sted fra kl. 9-12 begge dage.

Gratis messe med oplæg og inspiration

Ud over IFFD’s konference byder SportsFair 2019 også på en række andre oplæg på messens to scener. På den store scene vil en lang række oplægsholdere give deres bud på fremtiden for idræts- og fritidssektoren, mens pitch-scenen præsenterer fremtidens produkter og talenter. Derudover vil en række udstillere stå klar til at fortælle mere om det sidste nye inden for udstyr til idrætshaller, svømmehaller, udeanlæg og meget mere.

Besøg desuden Idans stand på messen, hvor du kan deltage i en quiz om at vinde et valgfrit medlemskab til Idan Forum eller Vifo Forum.

Messen er gratis og holder åben onsdag den 20. marts fra kl. 12-16 og torsdag den 21. marts fra kl. 10-15.

Idan Forum på SportsFair 2019

SportsFair messen er samtidig næste destination for Idan Forum. Medlemmer af Idan Forum har adgang til messen begge dage og kan samtidig deltage gratis på IFFD’s konference ’Bæredygtige Idræts- og fritidsfaciliteter’. Torsdag kl. 14 giver Dansk Håndbold Forbund desuden Idan Forum mulighed for at prøve kræfter med five-a-side håndbold.  

Idan Forum-medlemmer har mulighed for at spise frokost sammen i et særskilt område.

Se program for Idan Forums deltagelse på SportsFair 2019

Tilmelding til Idan Forums arrangement på SportsFair 2019 skal ske til IFFD på dette link.

Læs mere