Idan Artikel 30.01.2017

Tag på studietur med Idan Forum

Idrætssektorens udviklingsforum tager den 23. til 25. april på studietur til Eindhoven. Alle kan nu tilmelde sig en tur med fokus på teknologi, strategisk udvikling og innovation i idrætten.

Skrevet af: Martin Hedal

'Idan Forum - Idrætssektorens Udviklingsforum' sætter i april kursen mod Eindhoven til et eksklusivt indblik i, hvordan den tidligere Philips-by har udviklet sig til et højsæde for teknologi, design, viden og strategisk tænkning. Eindhoven har et uhyre spændende miljø for innovation i idrætten, og programmet for turen giver anledning til at hente inspiration fra en række spændende personer, virksomheder og institutioner i byen.

Idans permanente projekt 'Idrættens Innovatører' har illustreret, at også idrætten i en tid med hastige forandringer i samfundet bliver nødt til at forholde sig til teknologi og innovation. Projektet har bl.a. ført til et tæt samarbejde med en række hollandske idrætsinnovatører, som studieturens deltagere kan hente inspiration hos og udveksle erfaringer med.

To hoveddage og en bonusdag

Studieturen tyvstarter søndag den 23. april i Utrecht med en introduktion til hollandsk idræt netop nu hos Idans hollandske pendant Mulier Instituut, som har til huse på det lokale stadion i Utrecht. Vi skal naturligvis ved samme lejlighed se fodbold i Æresdivisionen i form af opgøret mellem FC Utrecht og Roda Kerkrade. Om aftenen checker vi ind på vores hovedbase Van der Valk Hotel i Eindhoven og spiser middag i Grand Café de Stip i bygningen SX Eindhoven.

Sx Eindhoven Reception 500X150Fra receptionen i SX EindhovenHovedprogrammet for studieturen starter den 24. april i den tidligere elpærefabrik SX Eindhoven. Her er næsten 50 sportsrelaterede virksomheder samlet i én dynamisk bygning. Vært for dagen er Sport eXperience, som har specialiseret sig i at hjælpe og 'accelerere' sportsiværksættervirksomheder. Der bliver rig mulighed for at tale med andre af bygningens spændende indbyggere, og vi skal se et par konkrete eksempler på, hvordan ny teknologi forandrer idrætten netop nu. Dagen slutter med fælles middag på hotellet om aftenen.

Dag tre bliver klart den mest fysisk udfordrende, da deltagerne får mulighed for at være med i kampen om Idan Forum Hockey Trophy. Kampen foregår i en af Europas bedste og største hockeyklubber HC Oranje-Roods i Genneper Parken, som er Eindhovens store idrætspark lige ved turens hotel. Området rummer et stort potentiale, hvis forskellige interessenter finder sammen i en fælles strategi.

Vi kommer ind bag udviklingstankerne for det store idræts- og naturområde fra flere perspektiver. Vi skal også på besøg i et af Europas største svømmestadions, hvor InnoSportLab har samlet en række forskere og udviklere, som arbejder på at sikre hollandske svømmemedaljer gennem den nyeste viden og moderne teknologi. Om eftermiddagen har vi et par timers program i vores eget selskab, hvor vi kan diskutere studieturens indtryk og perspektiverne for idrætten i Danmark.

Hcoranjerood 500X150Hockeyklubben HC Oranje-Rood

Tilmeld dig nu

Tilmeldingen er åben indtil 1. marts, men vi opfordrer til, at du tilmelder dig hurtigst muligt. Du vælger selv, hvilke dage du deltager. Studieturen er gratis at deltage i for Idan Forums medlemmer. Deltagelse koster kr. 3.500 ekskl. moms for ikke-medlemmer. Ud over de faste medlemmer af Idan Forum har studieturen plads til 8-10 øvrige deltagere (først til mølle).

Transport- og hoteludgifter er for egen regning både for medlemmer og ikke-medlemmer. Prisen inkluderer: Program inkl. forplejning, billetter til FC Utrecht – Roda Kerkrade og lokal transport fra Utrecht til Eindhoven samt i Eindhoven under opholdet.

Tilmelding er bindende, men du kan sende en anden fra organisationen, hvis du selv bliver forhindret. Idan har reserveret gode værelser til en god pris på Van der Valk Hotel i Eindhoven, og instituttet møder selv talstærkt op. Der er gode muligheder for billige flybilletter til og fra Amsterdam eller Eindhoven.

Tilmelding og program