Idan Podcast 22.07.2021

Tokyo 2020: Økonomi, corona og atletaktivisme

I dette afsnit af Tillægstid har Stanis Elsborg interviewet tre personer i forbindelse med OL i Tokyo. Der sættes i afsnittet perspektiv på de økonomiske forhold på legene, på udfordringerne med coronapandemien og på atleternes mulighed for at ytre sig politisk.

Nøgleord: Podcast Viden i spil

 

Lyt til afsnittet i Spotify

Lyt til afsnittet i Pocket Casts

Lyt til afsnittet i Apple Podcast

Om kort tid begynder de olympiske lege i den japanske hovedstad Tokyo. Det er første gang i historien, at de olympiske lege er blevet udskudt et år og det skyldes selvfølgelig coronapandemien, som desværre også stadig har stor indflydelse på afholdelsen. Vi ved nu at OL i Tokyo bliver uden tilskuere, og der er i dele af lokalbefolkningen stadig utilfredshed med at man gennemføre legene.

I dag sætter vi perspektiv på legene, og I skal bl.a. høre Rasmus Klarskov Storm, der er analyse- og forskningschef i Idrættens Analyseinstitut, belyse de økonomiske aspekter ved OL i Tokyo.

Senere i udsendelsen kan du høre Henrik Them, der er formand for DIF’s og Team Danmarks Atletkomité, fortælle ud fra et atletperspektiv, hvilken betydning corona har haft for atleternes forberedelser og hvordan coronasituationen helt aktuelt påvirker dem. Vi kommer også omkring Atletkomitéens og atleternes forhold til det at ytre sig politisk ved de olympiske lege, og ikke mindst om Atletkomiteen oplever, at der er blevet lyttet til deres bekymringer og overvejelser i det olympiske system i forbindelse med dette OL.

Til sidst i programmet vil Jonas Schmidt Christensen, der er coronaansvarlig for den paralympiske delegation, gøre os endnu klogere på coronasituationen i Tokyo, og hvordan de hos både DIF og Parasport Danmark har arbejdet frem mod OL med pandemien svævende over dem. Vi får også et unikt indblik i, hvor stort omfanget er af protokoller og guides i forhold til corona, og hvad der konkret skal ske, når begivenheden løber af stablen i forhold til f.eks. testning.

Abonner på kanalen 'Mediano'

Abonner i iTunes

Abonner i Spotify

Abonner i Podbean

Abonner i Google Podcast

Lyt til de seneste afsnit

Headset computer
Idan Artikel 28.08.2023
Idans idrætspolitiske podcast holder pause frem til april 2024
Idan Podcast 28.03.2023
I gamblingens vold med Kenneth Thygesen
Idan Podcast 26.02.2023
Sportspampernes skræk - den journalistiske pioner Andrew Jennings
Kvinder i fitness
Idan Podcast 23.01.2023
Danskernes motions- og sportsvaner: Sociale relationer (5:5)
Idan Podcast 21.01.2023
Mælkemanden fra Nepal med Jeppe Laursen Brock
Ung kvinde i fitness
Idan Podcast 16.01.2023
Danskernes motions- og sportsvaner: Trivsel (4:5)
Ung mand i fitnesscenter
Idan Podcast 10.01.2023
Danskernes motions- og sportsvaner: Unge (3:5)
Kvinder går tur
Idan Podcast 05.01.2023
Danskernes motions- og sportsvaner: Trends og tendenser (2:5)