Idan Artikel 01.03.2006

Uddannelse målrettet fitness-sektor

Suhrs Seminarium i København er på vej med en SU-berettiget uddannelse, der er målrettet folk, som gerne vil arbejde i den private fitness-sektor.

Suhrs Seminarium planlægger at udbyde en ny tværvidenskabelig uddannelse som professionsbachelor i Lifestyle Coaching & Fitness Management målrettet arbejde i den private fitness-sektor.

I takt med at den danske fitness-sektor gennem de sidste årti er vokset, er der udviklet et relativt stort og stabilt arbejdsmarked inden for sektoren, som deltidsbeskæftiger op mod 6.000 mennesker.

Det har dog i mange år været et altoverskyggende problem, at der har været mangel på anerkendte uddannelser målrettet fitness-sektoren. Derfor har sektoren kæmpet med generelt mangel på veluddannet personale og et stort gennemtræk af personale, der ikke har kunnet se deres karrieremuligheder inden for fitnessverdenen.

128 nye studiepladser

 Dette vil Suhrs nu råde bod på ved at oprette en uddannelse som professionsbachelor i Lifestyle Coaching & Fitness Management. Hvis alt går som planlagt, kan uddannelsen allerede fra september slå dørene op for den første årgang med i alt 128 studerende:

”Hensigten er at skabe en uddannelse, der kombinerer ernæring, fysisk aktivitet og coachlignende metoder til at hjælpe enkeltpersoner med at gennemføre og fastholde livsstilsændringer til gavn for den enkelte og for folkesundheden og arbejdsmarkedet samt skabe en målrettet og kvalitetssikret uddannelse af arbejdskraft til den voksende fitnessbranche,” hedder det i seminariets oplæg.

Uddannelsen er kommet på benene via et udviklingsprojekt, som blev støttet med 185.000 kroner i 2005 af Undervisningsministeriet. Det eneste, der ifølge programleder på Suhrs Videncenter, Per Brændgaard Mikkelsen, mangler, er undervisningsministerens underskrift, som forventes i de første uger af marts måned.

To uddannelsestilbud

 Den eneste uddannelse i Danmark, som i forvejen retter sig mod det bugnende arbejdsmarked inden for fitnessindustrien, er serviceøkonomuddannelsen i Randers, hvor de studerende kan vælge linjen ’Fitness og wellness Management’.

Den nye uddannelse på Suhrs adskiller sig fra denne ved at fokusere på arbejdsmarkedet inden for fitness-sektoren fra begyndelsen af uddannelsen og at Suhrs har hovedvægten på håndværket, mens uddannelsen som Serviceøkonom er en mere administretiv forretningsuddannelse på mellemlederniveau.