Idan Podcast 02.12.2021

Unge og kropsidealer - spørg branchedirektøren

I dette afsnit af 'Viden i spil med Idrættens Analyseinstitut' har Cecilie Hedegaard Bak inviteret Morten Brustad, branchedirektør i Dansk Fitness og Helseorganisation, i studiet til en snak om, hvilket ansvar fitnessbranchen har for at skabe sunde kropsidealer hos de unge.

Nøgleord: Podcast Viden i spil

Fitnessbølgen fortsætter og er især blevet en populær motionsform for unge. Men med fitnesstrenden følger også diverse forventninger til den såkaldte perfekte krop, som de færreste kan leve op til.

I fitnesscentrenes brancheorganisation DFHO vil man gerne gøre op med kropsidaler, der skaber et pres for at opnå en krop, der ser ud på en bestemt måde. Derfor har de skabt undervisningsmaterialet ’Fit in?’. Men hvorfor føler Dansk Fitness & Helseorganisation, at det er deres opgave at sætte fokus på det? Det skal vi blive klogere på i dette afsnit af Viden i spil, hvor Cecilie Hedegaard Bak har inviteret Morten Brustad, branchedirektør i DFHO, i studiet.

Vi skal høre mere om, hvad ’Fit in?’ går ud på, og hvordan det kan bruges til at sætte fokus på de uhensigtsmæssige kropsidealer. Hvad håber brancheforeningen at kunne ændre, og hvordan skal det gøres?

Dette afsnit er en genpublicering af afsnittet 'Unge og kropsidealer - ikke fit nok til fitness?' fra podcasten Tillægstid, som tidligere er udgivet i kanalen Mediano Sport & Perspektiv. Dette afsnit er del tre af i alt fire afsnit, som du kan finde i kanalen og via idan.dk.

Lyt til andre afsnit i serien 'Unge og kropsidealer'

Lyt til de seneste afsnit

Dreng løfter kettlebell
Idan Podcast 09.11.2021
Unge og kropsidealer - spørg analytikeren
Pige tager gruppebillede i fitness
Idan Podcast 23.11.2021
Unge og kropsidealer - spørg ungdomsforskeren
Pige cykler på motionscykel
Idan Podcast 13.12.2021
Unge og kropsidealer - spørg de unge
Headset computer
Idan Artikel 28.08.2023
Idans idrætspolitiske podcast holder pause frem til april 2024
Idan Podcast 28.03.2023
I gamblingens vold med Kenneth Thygesen
Idan Podcast 26.02.2023
Sportspampernes skræk - den journalistiske pioner Andrew Jennings
Kvinder i fitness
Idan Podcast 23.01.2023
Danskernes motions- og sportsvaner: Sociale relationer (5:5)
Idan Podcast 21.01.2023
Mælkemanden fra Nepal med Jeppe Laursen Brock