Idan Artikel 13.03.2018

Vejen Kommune støtter Idan-konference

Vejen Kommune støtter gennemførelsen af Idan-konferencen ’Idrættens største udfordringer VI’ økonomisk og manifesterer sig dermed som hjemsted for en efterhånden traditionsrig idrætskonference.

Skrevet af: Redaktionen
Nøgleord: Idan

Minderne om Vejen SF’s glorværdige optræden i fodboldens 1. division i årene 1937-1939 kan stadig beundres i form af gamle kampplakater i gangene i Vejen Idrætscenter, men måske er det ikke lige et storhold i superligaen eller værtskabet for store verdensmesterskaber i højt profilerede idrætsgrene, der i dag gør Vejen Kommune mest kendt som idrætskommune.

Ikke desto er Vejen Kommune en vigtig kommune for det folkeoplysende Danmark, hvilket blandt andet manifesterer sig i værtskabet for den sjette udgave af konferencen ’Idrættens største udfordringer VI’ i dagene 10.-11. april 2018. Konferencen er på mange måder blevet et topmøde for et bredt og mangfoldigt udsnit af fagfolk og aktører fra den voksende idrætssektor i Danmark.

Vejen Kommune er på det folkeoplysende område ikke mindst kendt som hjemsted for landets første folkehøjskole, Rødding Højskole fra 1844, og dernæst Askov Højskole fra 1865, som blev skabt da lærerkredsen omkring Rødding rykkede nordpå efter tabet af Sønderjylland i 1864. Askov Højskole fungerer for første gang som indkvarteringssted under dette års konference i praktisk gåafstand fra Vejen Idrætscenter, så også kommunens højskoletradition kommer i spil under dette års konference.

Folkeoplysning i moderne tider

De solide folkeoplysende rødder omfortolket til nye moderne tider og nye fællesskaber kommer dog i høj grad også til omverdenens kendskab gennem selve Vejen Idrætscenter, som er et af landets største og mest velbesøgte og nytænkende idrætscentre, og som for sjette gang er vært for ’Idrættens største udfordringer VI’.

Vejen Kommunes mangeårige værtskab for ’Idrættens største udfordringer’ er dermed en manifestation af såvel solide demokratiske traditioner for at fremme en god og oplyst debat samt for behovet for løbende at fortolke folkeoplysning og faciliteter i forhold til nye tiders udfordringer. Derfor er Vejen kommune og ’Idrættens største udfordringer’ på mange måder et godt og gensidigt inspirerende match.

Vejen Kommune har igen i år ønsket at markere sin opbakning til konferencen med et kontant aktivitetstilskud på 75.000 kr. til konferencen, ligesom ansatte og politikere fra kommunen vil være repræsenteret på konferencen både til de formelle oplæg og de mere uformelle anledninger.

"Det glæder mig for sjette gang at byde Idans konference 'Idrættens største udfordringer' velkommen til Vejen. Programmet i år ser endnu mere spændende ud, og rammer mange relevante udfordringer, som både foreninger, organisationer og vi som kommuner står over for," siger Vejen Kommunes borgmester, Egon Fræhr.