Idan Artikel 12.04.2021

Webinar: Danskernes idrætsvaner før, under og efter coronakrisen

Idan Forum-medlemmer inviteret til webinar om coronakrisens indflydelse på danskernes motionsvaner

Skrevet af: Redaktionen

Idan har gennem hele coronakrisen gennemført målinger af udviklingen i danskernes motions- og idrætsdeltagelse. På dette Idan Forum-webinar præsenteres resultaterne fra en ny og dugfrisk måling, der vurderer udviklingen under den nuværende genåbning.

De tidligere målinger har peget på nye tendenser vedrørende aktiviteter, herunder ændringer i de organiseringsformer, hvorunder idræt og motion dyrkes. Desuden er der konstateret et bekymrende generelt fald i danskernes aktivitetsniveau, men også en markant stigning i gåture og bevægelse i naturen blandt visse befolkningsgrupper.

Målingerne peger også på, at en del tidligere ikke-aktive danskere er blevet aktive under nedlukningerne i 2020 – blandt andet fordi de har fået mere tid.

Men holder de nye mønstre ved? Eller vil der igen ske forskydninger blandt de idrætsaktive. Indstiller ny-aktive deres aktiviteter, eller holder de ved?

Anders Hede fra TrygFonden, der har finansieret dataindsamlingen, kommenterer resultaterne, og der bliver mulighed for at stille spørgsmål.

Danskernes motions- og sportsvaner 2020 – nye og gamle tendenser

Den anden udgivelse fra Danskernes motions- og sportsvaner viser, at coronakrisen har forstærket nogle af de tendenser, vi så i forvejen, men har også peget på nye tendenser i danskernes idrætsliv. Der er ændrede organiserings- og aktivitetsmønstre, men hvilke er varige, og hvilke vender tilbage til velkendte mønstre? Det kigger vi nærmere på, når Steffen Rask, der er projektleder på undersøgelsen, præsenterer de mest interessante tal og tendenser på webinaret.

Sæt ❌ i kalenderen mandag den 26. april kl. 10.00-11.15!

Programpunkterne

for webinaret er:

a)       10.00-10.10 Velkommen v. Daniel Hayman

b)      10.10-10.25 Idrætsvaner under Coronakrisen v. Mette Eske

c)       10.25-10.40 Kommentar: Anders Hede, TrygFonden

d)      10.40-10.55 Nye og gamle tendenser v. Steffen Rask

e)      10.55-11.15 Spørgsmål og kommentarer (brug også gerne chatten)

f)        11.15 Tak for i dag v. Daniel Hayman

NB: Vi udsender kalenderinvitationer til webinaret, og vi håber, at I har lyst til at være med.

Læs mere om Idan Forum