Idan Forum netværksmøde: Fokus på frivillighed

Den 8. november inviterede Idan Forum til årets fjerde og sidste netværksmøde i med fokus på frivillige. Mangel på frivillige er en af idrættens største udfordringer, når man spørger foreninger og forbund, og udfordringen er kun blevet større efter corona.
 
Dagen blev indledt med et aktuelt indblik i tal og undersøgelser på området. Idan tegnede et overordnet billede af frivilligheden i Danmark, hvor vi blandt andet så på antallet af frivillige samt områdets udfordringer.
 
der blev også taget afsæt i DGI som case, fordi DGI den seneste tid fra centralt hold har arbejdet med at udvikle metoder og værktøjer til at gøre det nemmere for foreninger at få nye frivillige. der blev fortalt om, hvad tankerne bag værktøjerne er, og hvordan de kommer til at gøre en forskel for foreningerne.
 
Deltagerne hørte også fra en række foreninger og aktører, som har erfaringer med frivillige. Der var blandt andet oplæg af Frontløberne, som er et fællesskab for mere end 200 unge på den aarhusianske kulturscene, der støtter unge i at gøre drømme til virkelighed og bryde grænserne for, hvad der er muligt. Personligt bidrag og engagement er nøgleord hos Frontløberne, som arbejder med en anden form for frivillighed, end vi kender fra idrætsverden.
 
Endelig blev der med baggrund i en række konkrete cases fra idrættens verden lagt op til diskussion af fremtidige retninger i forhold til at hverve og fastholde frivillige.
 
Arrangementet blev afholdt hos Frontløberne, som holder til på Jægergårdsgade 154, 8000 Aarhus C - blot ni minutters gang fra Aarhus Banegård. 

Programmet for dagen:

9.30-10.00: Ankomst og registrering
 
10.00-10.45: Introduktion til dagen og overordnede tal på frivillighed ved Idrættens Analyseinstitut
 
10.45-10.55: Pause
 
10.55-12.15: Case: DGI’s indsats på frivilligområdet. Oplæg fra DGI med inddragelse af Idan Forum deltagere:

  • DGIs arbejde med Frivillighed ved Martin Kjærgaard, konsulent, Idrættens Arenaer, DGI
     
  • Livsfaseværktøjet set i forhold til at arbejde med Frivillige ved Stine J. Søndergaard, konsulent, Aktive voksne, Sunde seniorer

12.15-13.00: Frokost
 
13.00-13.50: Introduktion til Frontløberne og nye perspektiver på frivillighed og personligt bidrag      
 
13.50-14.00: Pause
 
14.00-15.00: Debat med afsæt i udvalgte cases: Hvordan hverver og fastholder vi frivillige i idrætten? Introduktion til en række konkrete eksempler på foreninger og aktører, der har succes og gode erfaringer med at arbejde med frivillige.
 
15.00:
Tak for i dag

Er du endnu ikke medlem af Idan Forum, men er du interesseret i et medlemskab, så kontakt Peter Forsberg, der er projektleder på Idan Forum.

Mail: peter.forsberg@idan.dk 
Mobil: +45 4088 5279

Læs mere om Idan Forum

Læs mere om Idan Forums netværksmøder i 2022

Børn der danser
Idan Forum netværksmøde: Kampen om kommunernes gunst (25. august 2022)
Børn til gymnastik
Idan Forum netværksmøde: Idræt for de mindste og deres forældre (5. maj 2022)
Barn laver gymnastik
Idan Forum netværksmøde: Idræt og aktive fællesskaber for særlige målgrupper (1. marts 2022)