Idan Artikel 29.08.2022

Det fulde program for Vejen Konferencen 2022 er klar

Idrættens Branchedage, der rummer både Vejen Konferencen og brancheudstillingen IDRÆT – KULTUR – FRITID, løber af stablen 26.-28. september i Vejen Idrætscenter. Temaet for konferencen er idræt som dynamo for trivsel, fællesskab og lokal udvikling, og det detaljerede program for konferencen er netop offentliggjort.

Skrevet af: Johan Vad Knudsen
Nøgleord: Idan Events

Idrættens Analyseinstitut (Idan) er efter nogle års pause tilbage som medarrangør af Vejen Konferencen. I år er konferencen arrangeret i et samarbejde mellem Idan, Vejen Idrætscenter, IdrætsPlatformen Danmark og Halinspektørforeningen (HI).

Næsten 60 kompetente og engagerede oplægsholdere og paneldeltagere har takket ja til at bidrage ved konferencen og formidle deres viden om idrætsverdenen. Der er også internationale bidrag til programmet, idet repræsentanter fra Rotterdam Kommune i Holland og Sport Vlaanderen i Belgien tager turen til Vejen.

Vejen Konferencen finder i år sted samtidig med brancheudstillingen ’IDRÆT – KULTUR – FRITID’, der er Danmarks største sports facility fair. Brancheudstillingen foregår tirsdag den 27. september, hvor næsten alle haller og fællesarealer i Vejen Idrætscenter tages i brug af mere end 120 udstillere fra idræts- og fritidsbranchen.

Troels Rasmussen, direktør i Idrættens Analyseinstitut, ser frem til årets konference:

”Vi ser spændende muligheder i at koble Vejen Konferencen med brancheudstillingen, da det kan skabe nye koblinger mellem idrættens aktører. Selve konferencen er spændende og indholdsrig, og vi tror på, at der bliver tid og plads til både stærke oplæg, gode debatter og refleksion hos hver enkelt deltager,” siger han.

Fokus på idrættens udviklende kvaliteter

Det overordnede tema for konferencen er idræt som dynamo for trivsel, fællesskaber og lokal udvikling, og under det vil der løbe fire spor:

  • Idræt og trivsel
  • Idræt og fællesskaber
  • Idræt og lokal udvikling
  • Bæredygtig idræt

Temaerne for de enkelte oplæg og debatter varierer meget, og man kan høre om alt fra udfordringer ved og løsninger på coronakrisen i idrætsverdenen over foreningen som lokalsamfundets omdrejningspunkt til bæredygtig drift af idrætsfaciliteter.

Programmet skydes i gang mandag 26. september med en velkomst ved Frank Schmidt-Hansen, borgmester i Vejen Kommune. Listen over markante oplægsholdere tæller blandt andre Charlotte Bach Thomassen, landsformand i DGI, Helle Greve Barslev, sekretariatschef i KU Studenteridræt, Rasmus Hansen, projektleder i Den Nationale Platform for Gadeidræt, Dennis Jeppesen, salgsdirektør i Solar A/S, Laura Kristine Bjerre Munch, projektchef i Realdania og mange flere.

Der er stadig ledige pladser ved konferencen. For de hurtige er det muligt at købe Early Bird-billetter til en lavere pris inden 5. september. Tilmelding sker på Vejen Idrætscenters hjemmeside.

Find det detaljerede program for Idrættens Branchedage 2022 her