Idan Artikel 26.08.2021

Fremtidens idrætsfaciliteter sættes til debat i seks forskellige byer

Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark inviterer i samarbejde med Syddansk Universitet og Idrættens Analyseinstitut til møder i seks forskellige kommuner med fokus på fremtidens idrætsfaciliteter.

Det er svært at finde et område i Danmark, hvor den nærmeste gymnastiksal, svømmehal eller fodboldbane ikke kan nås med en kort cykeltur. Ikke nok med, at Danmark er dækket godt ind, når det kommer til idrætsanlæg, så viser undersøgelsen ’Fremtidens Idrætsfaciliteter - organisering, styring og ledelse’, lavet af Syddansk Universitet (SDU) og Idrættens Analyseinstitut (Idan), at brugertilfredsheden er høj, og at anlæggene tilmed er i god fysisk stand.

Alligevel er der en række udfordringer – blandt andet viser undersøgelser fra de seneste 5-10 år, at der er store mængder af ledige tider i de danske idrætsanlæg. I mange idrætsanlæg har man desuden problemer med, at de tider, der bliver booket af blandt andet foreninger, ikke bliver benyttet.

Hvordan man løser de udfordringer, kommer undersøgelsens forfattere inklusive Idans senioranalytiker Peter Forsberg med bud på i det fælles SDU- og Idan-projekt. Anbefalingerne retter sig både mod kommuner, ledere af idrætsanlæg og til bestyrelsen i anlæggene eller tilsvarende relation i kommunalt regi.

IFFD inviterer til klyngemøder i seks byer

Nu inviterer Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark (IFFD) i samarbejde med SDU og Idan til møde i seks forskellige byer, hvor anbefalingerne fra forskningsprojektet vil blive uddybet og debatteret af forskerne bag undersøgelsen, og hvor du som deltager har mulighed for at udveksle erfaringer og stille spørgsmål.

”Derudover stiller vi skarpt på gevinsterne ved et øget samarbejde mellem politikere, forvaltning og det enkelte anlæg. Af den grund henvender møderne sig både til embedsværket, fagudvalg på det idrætspolitiske område samt anlægsledere og -ansatte fra landets mange idræts- og fritidsfaciliteter,” skriver IFFD i indbydelsen.

Forskerne bag SDU-undersøgelsen ’Danmark i bevægelse’ deltager også i klyngemøderne. ’Danmark i bevægelse’ ser nærmere på danskernes bevægelsesmønstre og ikke mindst deres motivation for at dyrke bestemte motionsformer, og på møderne vil forskerne præsentere dugfriske delresultater fra undersøgelsen.

Møderne afholdes i Ringsted, Gladsaxe, København, Aalborg, Randers og Esbjerg i efteråret 2021 og finder sted fra kl. 15.00-18.00. 

Læs lignende nyheder

Idan Artikel 04.04.2024
Ballerup Kommune sætter gang i udviklingen af lokal idrætspark
Mand på bibliotek
Idan Vifo Artikel 29.02.2024
Idan undersøger borgernes tilfredshed med idrætsanlæg og kulturfaciliteter i Gentofte Kommune
Kajakker i København
Idan Artikel 04.01.2024
Nyt partnerskab vil give kommunerne data, som kan styrke deres arbejde på idræts- og fritidsområdet
Dreng sparker fodbold på frossen bane
Idan Artikel 15.12.2023
Forenings- og selvejende faciliteter er skyld i de jyske kommuners høje placering på Idans Facilitetsindeks 2023