Idan Artikel 26.08.2021

Fremtidens idrætsfaciliteter sættes til debat i seks forskellige byer

Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark inviterer i samarbejde med Syddansk Universitet og Idrættens Analyseinstitut til møder i seks forskellige kommuner med fokus på fremtidens idrætsfaciliteter.

Skrevet af: Cecilie Hedegaard Bak

Det er svært at finde et område i Danmark, hvor den nærmeste gymnastiksal, svømmehal eller fodboldbane ikke kan nås med en kort cykeltur. Ikke nok med, at Danmark er dækket godt ind, når det kommer til idrætsanlæg, så viser undersøgelsen ’Fremtidens Idrætsfaciliteter - organisering, styring og ledelse’, lavet af Syddansk Universitet (SDU) og Idrættens Analyseinstitut (Idan), at brugertilfredsheden er høj, og at anlæggene tilmed er i god fysisk stand.

Alligevel er der en række udfordringer – blandt andet viser undersøgelser fra de seneste 5-10 år, at der er store mængder af ledige tider i de danske idrætsanlæg. I mange idrætsanlæg har man desuden problemer med, at de tider, der bliver booket af blandt andet foreninger, ikke bliver benyttet.

Hvordan man løser de udfordringer, kommer undersøgelsens forfattere inklusive Idans senioranalytiker Peter Forsberg med bud på i det fælles SDU- og Idan-projekt. Anbefalingerne retter sig både mod kommuner, ledere af idrætsanlæg og til bestyrelsen i anlæggene eller tilsvarende relation i kommunalt regi.

IFFD inviterer til klyngemøder i seks byer

Nu inviterer Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark (IFFD) i samarbejde med SDU og Idan til møde i seks forskellige byer, hvor anbefalingerne fra forskningsprojektet vil blive uddybet og debatteret af forskerne bag undersøgelsen, og hvor du som deltager har mulighed for at udveksle erfaringer og stille spørgsmål.

”Derudover stiller vi skarpt på gevinsterne ved et øget samarbejde mellem politikere, forvaltning og det enkelte anlæg. Af den grund henvender møderne sig både til embedsværket, fagudvalg på det idrætspolitiske område samt anlægsledere og -ansatte fra landets mange idræts- og fritidsfaciliteter,” skriver IFFD i indbydelsen.

Forskerne bag SDU-undersøgelsen ’Danmark i bevægelse’ deltager også i klyngemøderne. ’Danmark i bevægelse’ ser nærmere på danskernes bevægelsesmønstre og ikke mindst deres motivation for at dyrke bestemte motionsformer, og på møderne vil forskerne præsentere dugfriske delresultater fra undersøgelsen.

Møderne afholdes i Ringsted, Gladsaxe, København, Aalborg, Randers og Esbjerg i efteråret 2021 og finder sted fra kl. 15.00-18.00. 

Læs lignende nyheder

En tom idrætshal.
Idan Artikel 18.05.2022
Idan og SDU søger kommuner til projekt om at få flere brugere i idrætsanlæg
Mand på mountainbike.
Idan Artikel 20.04.2022
Ny rapport giver bud på forskellige måder at drifte outdoorfaciliteter på
Pige i svømmehal
Idan Artikel 07.03.2022
Mangel på viden står i vejen for at spare energi i landets svømmeanlæg
Mand spiller golf på Møn
Idan Artikel 04.02.2022
Facilitetsdatabasen får et markant løft og skal være mere brugervenlig