PtG Artikel 09.06.2022

Play the Games internationale chef er nomineret til Kulturministeriets Idrætspris

Jens Sejer Andersen er nomineret til Kulturministeriets Idrætspris efter 25 års arbejde for at styrke etikken i international idræt.

Skrevet af: Redaktionen

Kulturministeren har nomineret international chef for Play the Game, Jens Sejer Andersen, til Kulturministeriets Idrætspris 2022 for hans arbejde for demokrati, åbenhed og ytringsfrihed i international idræt.

Jens Sejer Andersen tog for 25 år siden initiativ til den første konference om integritet i idrættens verden og har siden stået bag yderligere 11 internationale konferencer, der samler journalister, akademikere, sportsledere, atleter og andre aktører fra hele verden til debat om sportens udfordringer med blandt andet korruption, doping, matchfixing, overgreb i sporten og atleters manglende rettigheder. Jubilæumskonferencen finder sted i Odense 27.-30. juni i år.

Kort efter starten fik Jens Sejer Andersens initiativ navnet Play the Game, som i dag forbindes med en række banebrydende værktøjer til at benchmarke idrætsorganisationers ledelses-standarder. I øjeblikket gennemfører Play the Game et stort projekt i samarbejde med en række internationale forskere og atlet-organisationer, der skal afdække atleters muligheder for at få indflydelse på deres egne forhold i de sportsorganisationer, de er en del af.

I en pressemeddelelse nævner ministeriet Play the Games 25 års jubilæum som en god anledning til at anerkende Jens Sejer Andersens store arbejde for at styrke den etiske side i international idræt:

”I 25 år har Jens været en stærk stemme, der rejser debat og kritik, når sporten bruges politisk, og hvor basale rettigheder ikke bliver overholdt. Det gælder ikke mindst det store fokus, som han og Play the Game har sat på sportswashing-dagsordenen i både ind- og udland,” skriver kulturministeriet i pressemeddelelsen.

Idrætsprisen gives til årets exceptionelle præstation eller indsats inden for idrættens verden, og prisen kan gives til eliteidrætsudøvere, trænere, ledere, forskere, foreninger og andre, som i det pågældende år har haft en særlig stor betydning for dansk idræt.

Jens Sejer Andersen er nomineret sammen med sejler Anne-Marie Rindom, herrelandsholdet i fodbold og LykkeLiga, der er en selvejende organisation, som arbejder med at danne positive fællesskaber for børn med udviklingshandicaps og deres familier gennem håndbold.

Play the Game er en del af Idrættens Analyseinstitut, og her glæder direktør Troels Rasmussen sig over nomineringen af Jens Sejer Andersen.

”Det er et stærkt felt af kandidater, som alle på hver deres måde har ydet en stor indsats. Men vi er selvfølgelig meget glade og stolte over nomineringen, fordi den understreger, at Play the Game har en vigtig opgave, og at Jens har gjort det godt. Den dagsorden, han har været med til at sætte internationalt, fylder mere end nogensinde, men der er stadig meget, der kan og skal forbedres i international sport,” siger Troels Rasmussen.

Kulturministeriets Idrætspris er på 100.000 kroner, og vinderen bliver offentliggjort fredag 24. juni 2022 ved DM-ugen i Aalborg.

Læs mere om Play the Game 2022

Play the Game-konferencen 2019
Idan Artikel 15.02.2021
Play the Game satser på 25-års jubilæumskonference i 2022
Play the Game-konferencen 2019. Foto: Thomas Søndergaard
Idan Artikel 01.07.2020
Tre kandidater vil være vært for Play the Game 2021