Idan Artikel 21.04.2020

Undersøgelse af idrætsfaciliteters fremtid i lyset af COVID-19

Idrættens Analyseinstitut er med i en ny undersøgelse af coronakrisens konsekvenser for landets idrætsfaciliteter.

Skrevet af: Cecilie Hedegaard Bak

Siden marts måned har de fleste af landets idrætsfaciliteter været lukket ned på grund af coronavirus. Hvilke konsekvenser det vil få økonomisk, driftsmæssigt og for anlæggenes ansatte, vil konsulentfirmaerne LSP Resolve og Idrættens Konsulenthus nu kigge nærmere på i partnerskab med Halinspektørforeningen, Lokale og Anlægsfonden, DGI og Idrættens Analyseinstitut (Idan).

”Drift, træningsplaner og økonomi kendes i mange anlæg et godt stykke ud i fremtiden og har begrænset variation fra år til år. Den ledelsessituation passer godt til lederne af landets idrætsanlæg, men den er med ét sat under pres af coronakrisen,” siger senioranalytiker i Idan, Peter Forsberg.

Mere end 1000 facilitetsansvarlige ledere bliver i denne tid inviteret til at deltage i en undersøgelse af coronanedlukningens foreløbige og forventede konsekvenser for landets idrætsfaciliteter.

Undersøgelsen vil afdække forskellige typer af faciliteter, så den kan give et billede af, om der eksempelvis er forskel på forholdene for selvejende eller kommunale haller. Dernæst vil undersøgelsen kunne give et billede af, i hvor høj grad regeringens hjælpepakke kan bidrage til, at idrætsfaciliteterne kommer godt ud på den anden side af coronakrisen.

Idrætsanlæggene danner vigtige rammer om mange idrætsaktiviteter og er i det hele taget vigtige for de mange tusind idrætsforeningers trivsel, så at få anlæggene helskindet igennem krisen er af høj prioritet for mange, forklarer Peter Forsberg.

”Den årlige halfordeling er erstattet af krisehåndtering og hjælpepakker, og mange ledere vil have behov for støtte til at navigere heri. Her er undersøgelsen vigtig. Den giver et indblik i anlæggenes udfordringer i form af blandt andet afskedigelser, aflysninger og økonomiske tab, og forhåbentligt kan den være med til at pege på, hvordan ledere kan støttes i at føre deres anlæg gennem krisen,” siger Peter Forsberg.

Læs lignende nyheder

Piger spiller fodbold
Idan Kommentar 22.05.2023
Kommuner går glip af mange gevinster, når de undlader at arbejde strategisk med faciliteter
Håndboldkvinder
Idan Artikel 02.05.2023
Idan analyserer kommunernes facilitetspolitikker: De fleste har visioner, men flere mangler handlingsplaner, og politikkerne er i flere tilfælde ikke aktuelle
Kunstgræsbane
Idan Artikel 20.03.2023
EU vil forbyde kunstgræsbaner med gummigranulat af miljøhensyn, men et nyt forskningsprojekt viser, at det måske ikke er nødvendigt
Kvinder i fitness
Idan Kommentar 01.02.2023
Indtænk idræt i sundhedspolitik, forsøg jer med frikommuner og brug coronaens drivkraft
Kvinder i fitness
Idan Artikel 19.01.2023
Nyt fra Facilitetsdatabasen: Antallet af fitnesscentre er stagneret og væksten sat på pause
Mand i svømmehal
Idan Artikel 27.10.2022
Energikrise: Idrætsanlæg har brug for politikernes hjælp, men de skal også selv være en del af løsningen
Sej mand spiller padel
Idan Artikel 03.10.2022
Padel er især populært blandt unge mænd, og bølgen har ikke toppet endnu
Padel spillere
Idan Artikel 06.09.2022
Facilitetsdatabasen rummer nu også anlæg til padel, bowling og squash

Læs mere om temaet

Tom idrætshal
Idan Tema

Faciliteter