Idan Artikel 29.11.2017

Platformen for Gadeidræt støttes med 15 mio. kr.

Nordea-fonden fortsætter sin støtte til Den Nationale Platform for Gadeidræt med nye 15 mio. kr. Platformen har støttet 373 projekter i de seneste tre år.

Skrevet af: Jonna Toft
Nøgleord: Gadeidræt

Blandt gadeidrættens iværksættere er der stor efterspørgsel på at få støtte fra Den Nationale Platform for Gadeidræt. På tre år har Platformen støttet 373 projekter og er nået ud til 170.000 børn og unge. Den succes bygger man nu videre på med nye 15 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden.

Platformen begyndte i 2014 som et eksperiment, som GAME, Nordea-fonden og en række gadeidrætsinitiativer stod bag.

En evaluering af Platformen for Gadeidræt, som IDAN lavede i efteråret 2017, konkluderer, at den direkte støtte fra Platformen bidrager til at skabe nye samarbejder mellem lokale gadeidrætsaktører, idrætsforeninger, kommuner og i nogle tilfælde skoler eller andre uddannelsesinstitutioner.

Ofte står lokale foreninger i spidsen for de nye gadeidrætsinitiativer, og der er udviklet aktiviteter og events i mange forskellige lokalmiljøer i Danmark.

Ifølge evalueringen er den direkte støttemodel til lokale initiativer en god katalysator for at udvikle lokalt liv. Modellen kan være en måde at sikre, at man ikke blot skyder penge i noget, fordi man plejer at gøre det, men støtter de aktører og projekter, der er mest værdige til støtte i øjeblikket.

Læs mere

 

Læs lignende nyheder

Piger fra GAME
Idan Artikel 21.04.2021
GADEIDRÆT når ud til de sårbare, men har stadig svært ved at få pigerne med
Mand på skateboard.
Idan Artikel 20.05.2020
To nye facilitetskategorier til gadeidræt er nu en del af Facilitetsdatabasen
Børn hos Urban Street Zone Brande
Idan Artikel 20.05.2020
Foreninger og faste træningstider får rullesport til at vokse
Idan Artikel 30.07.2018
Gadeidræt skal have et løft i Nordjylland