Idan Artikel 16.04.2020

Idan undersøger, hvordan coronakrisen påvirker danskernes motionsvaner

Undersøgelsen af coronakrisens betydning er en optakt til næste runde af instituttets store motions- og sportsvaneundersøgelse, der starter til efteråret.

Idrættens Analyseinstitut (Idan) undersøger nu, hvilken effekt coronakrisen har på danskernes motions- og sportsvaner. Mens idrætsforeninger og fitnesscentre holder lukket, er hjemmetræning og onlinetræning blevet populært, men spørgsmålet er, om krisen har ført til nye vaner, der vil påvirke aktivitetsniveauet også efter krisen.

I løbet af de kommende dage gennemfører Epinion 1.000 interviews blandt et repræsentativt udsnit af voksne danskere med spørgsmål om, hvad de dyrkede af sport og motion før coronakrisen, og hvad de laver nu, hvor Danmark er lukket ned. 

“Vi vil også gerne undersøge, hvordan man har organiseret sig i forhold til at være aktiv, altså om man har lavet noget gennem en forening – for eksempel online – om man har været aktiv alene, sammen med familien eller andre, eller om man måske er gået helt i stå,” fortæller senioranalytiker Helene Kirkegaard fra Idan.

Med undersøgelsen håber Idan at finde ud af, hvordan motions- og sportsvaner har ændret sig under krisen, og om der er blevet etableret nogle nye vaner, som danskerne måske vil tage med sig ind i tiden efter coronanedlukningen.

Helene Kirkegaard er projektleder på den kommende version af Idans populære motions- og sportsvaneundersøgelse, som går i gang til efteråret. Her er det planen at følge deltagerne løbende igennem et år for at se, hvordan deres motionsvaner udvikler sig, og i den forbindelse er det også vigtigt at vide, hvilken betydning coronakrisen har haft for danskernes motions- og sportsvaner.

”Det er en lille forsmag på den store undersøgelse, men den kan stadig give os en god indikation på, hvor vi var før krisen, og hvad der skete under nedlukningen. Vores kommende undersøgelse kan så sige noget om, hvor vi havner henne bagefter,” siger Helene Kirkegaard.

Dataindsamlingen forventes at være færdig i slutningen af april 2020.

Læs lignende nyheder

Kvinde løber i København
Idan Artikel 03.10.2023
Efter coronakrisen: Idrætsbilledet har ændret sig, og det har gruppen af aktive også
dame der løber
Idan Artikel 20.04.2023
Ny coronaundersøgelse: Mere end halvdelen af den voksne befolkning har skiftet idrætsvaner, siden coronakrisen startede
Folk der løber i en park
Idan Artikel 13.03.2023
Idan undersøger, om coronakrisen har bidt sig fast i danskernes idrætsvaner efter, at samfundet er vendt tilbage til normalen
Mand til crossfit laver step ups på kasse
Idan Artikel 01.11.2021
Idrætsdeltagelsen er på vej op, efter at idrætsfaciliteterne er åbnet igen
Kvinde er forpustet efter løn
Idan Artikel 27.04.2021
Flere danskere dropper motionen på grund af manglende overskud
Små børn på rulleskøjter
Idan Artikel 13.04.2021
Idrætsforeninger mistede medlemmer i 2020, men flere var aktive andre steder
Idan Artikel 12.04.2021
Webinar: Danskernes idrætsvaner før, under og efter coronakrisen
To kvinder går tur i sneen
Idan Artikel 12.02.2021
Idrætsdeltagelsen er mindre påvirket nu end under den første nedlukning

Læs mere om temaet og find resultaterne her

Fitness
Idan Tema

Idrætsvaner