Idan Artikel 10.10.2019

Kun hver femte dansker har kendskab til lokale idrætsforeninger

Kun 22,3 pct. af danskerne kender til de lokale idrætsforeninger, konkluderer en ny undersøgelse foretaget af Rambøll for idrætspartnerskabet Bevæg dig for livet.

Skrevet af: Anne la Cour Thysen

Rambøll har i forbindelse med Bevæg dig for livet, som er et idrætspartnerskab mellem DGI, DIF, TrygFonden og Nordea-fonden, undersøgt danskernes kendskab til idrætsforeninger i lokalområdet. Samlet set på svarkategorierne ’kender meget til’ eller ’kender en del til’ viser opgørelsen, at blot en femtedel (22,3 pct.) af de adspurgte kender til lokale idrætstilbud. 29,8 pct. angiver, at de slet ikke kender til lokale idrætstilbud, og 15 pct. kender kun foreningerne af navn. En tredjedel kender lidt til foreninger i området.Det faktum, at kun hver femte dansker har kendskab til idrætsmulighederne i nærmiljøet, antyder et behov for at gøre en større indsats i forhold til at skabe opmærksomhed på idrætsaktiviteterne. Troels Rasmussen, vicedirektør i DGI, udtaler i en pressemeddelelse, at borgernes manglende viden om lokale idrætsforeninger medvirker til, at en række aktiviteter og tilbud bliver overset. Det gælder både traditionelle sportsgrene og de mere nicheprægede såsom motionsfloorball og Fodbold Fitness.Yderligere viser Rambølls undersøgelse for Bevæg dig for livet, at cirka halvdelen af de adspurgte henvender sig til personer i deres netværk for at få oplysninger om lokale idrætsforeninger. DIF og DGI påpeger, at der heri ligger et potentiale i forhold til at synliggøre den enkelte forenings tilbud, da foreningen kan alliere sig med de aktive medlemmer og betragte dem som ambassadører. Idrætsforeningerne kan på flere måder samarbejde med de nuværende medlemmer om at tiltrække nye. Det kan være i form af videreformidling af oplysninger ansigt-til-ansigt, uddeling af flyers, ophængning af plakater og opslag på sociale medier. Dertil udtaler Anne Pøhl Enevoldsen, udviklingschef i DIF, i pressemeddelelsen, at mange foreninger har gode erfaringer med at tilbyde gratis prøvetræning til potentielle medlemmer.

Læs mere

Læs mere om idrætspartnerskabet Bevæg dig for livet

Læs lignende nyheder

Gruppe af seniorer løber
Idan Artikel 14.09.2023
Bevæg dig for livet: Flere er aktive i visionskommunerne, men selvorganiseret idræt er mere populært end foreningsidræt
Gamechanger logo
Idan Artikel 07.09.2023
150 foreninger går forrest i kampen for mindre diskrimination i idrætten
Fodboldtræner
Idan Artikel 28.04.2023
Frivillige i mindre fodboldklubber er mest tilfredse, viser en rapport fra DBU
Børn til gymnastik
Idan Artikel 30.03.2023
Medlemstal 2022: Rekordmange medlemmer i landets idrætsforeninger, men de 7-12-årige er ikke kommet tilbage efter coronakrisen
Per Rud, sportsdirektør
Idan Artikel 14.03.2023
Fodboldprojekt i Køge: Vi vil være en klub for de fleste og de bedste
Mennesker der er connected
Idan Artikel 02.03.2023
Ny rapport giver indblik i danskernes forventninger til den digitale idrætsforening samt bud på fremtidige potentialer
Mænd spiller fodbold
Idan Artikel 27.01.2023
Frederiksberg Idræt tager temperaturen på diversiteten i idrætten på Frederiksberg