Idan Artikel 12.06.2023

Idan evaluerer Hillerød Kommune og Team Danmarks samarbejde om talentudvikling

Hillerød Kommune har bedt Idan om at bidrage til en evaluering af talentudviklingsarbejdet i Hillerød Kommune. Siden 2007 har Hillerød været såkaldt ‘Elitekommune’ og samarbejdet med Team Danmark om talentudvikling inden for sportsgrene, der er omfattet af Team Danmarks støttekoncept.

I 2019 underskrev Hillerød Kommune en fireårig samarbejdsaftale med Team Danmark, men har siden 2007 kunne kalde sig ’Elitekommune’. Sammen med Team Danmark har de arbejdet for at udvikle dygtige idrætsudøvere og skabe gode rammer for at dyrke eliteidræt i kommunen.

Ved udgangen af 2022 er den nuværende aftale med Team Danmark udløbet, men Hillerød Kommune har administrativt forlænget aftalen indtil udgangen af 2023 med henblik på at foretage evalueringen og indgå en ny aftale fra 2024.

”Team Danmark samarbejder med 24 elitekommuner, og nogle af dem har en aftale, som udløber i 2023. I aftalerne står, at kommunerne skal sørge for at få lavet en evaluering – for eksempel af en ekstern evaluator – og den spændende opgave har blandt andet Hillerød Kommune bedt os om at stå i spidsen for,” siger Maja Pilgaard, der er chefanalytiker i Idrættens Analyseinstitut (Idan).

Evalueringen kommer til at se nærmere på det eksisterende arbejde med talentudvikling, herunder samarbejdsprocesser og -strukturer på tværs af involverede aktører i talentudviklingsarbejdet i Hillerød Kommune.

Idans rolle bliver at stå for det kvalitative arbejde, mens Hillerød Kommune selv står for indsamling og analyse af kvantitative data vedrørende talentudviklingsarbejdet og konkrete sportslige resultater.

Samlet set skal evalueringen bruges politisk i forhold til at beslutte, hvordan det videre arbejde og samarbejde med Team Danmark om talentudvikling skal foregå.

”I ethvert omfattende samarbejde med mange involverede aktører over et langt tidsperspektiv er det relevant, at parterne indimellem får forholdt sig til den aktuelle situation som afsæt for en beslutningsproces om videreførelse af indsatser og samarbejde,” siger Maja Pilgaard.

Læs flere artikler

Male Swedish athlete
Idan Artikel 25.04.2024
Ny rapport: Invester mere og organiser eliteidrætten anderledes, hvis Sverige skal vinde medaljer
Female swimmer from Sweden
Idan Artikel 24.04.2024
New report: Invest more and organise elite sport differently for Sweden to win medals
Team Danmark atleter
Idan Artikel 20.03.2024
De fleste atleter trives, men over halvdelen har overvejet karrierestop
Jonas Vingegaard bliver hyldet
Idan Artikel 20.02.2024
Dansk elitesport er tilbage på sporet, og udsigter til medaljer ved OL i Paris er positive
Emma Aastrand Jørgesen
Idan Kommentar 11.09.2023
Dansk konkurrenceevne i international eliteidræt er udfordret. Men hvorfor er medaljer vigtige?
Sofie Heby Pedersen
Idan Artikel 05.09.2023
Idan evaluerer samarbejdet med Team Danmark om talentudvikling i Aalborg Kommune
Svensker spiller curling
Idan Artikel 23.08.2023
Idan evaluerer det svenske elitesportssystem og dets konkurrenceevne
Team Danmark atleter
Idan Artikel 26.06.2023
Dilemma: Bør Team Danmark fokusere på kortsigtede resultater eller tidlig talentudvikling?